Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →
Sunt in urmatoarea situatie:
Am semnat un acord cadru pe 12 luni cu un spital pentru cartofi la 0,71 lei/kg. Licitatia a fost in luna martie 2018, cand nu stiam ca productia va fi calamitata in procent de peste 50%.Am derulat primele doua contracte subsecvente. Acum urmeaza al treilea, dar nu mai pot continua. Cartofii din productia proprie s-au terminat si sa cumpar nu gasesc decat cu 1,2 lei/kg. Cum sa procedez? In acordul cadru scrie ca pretul nu poate fi ajustat. Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.
Buna ziua,
Având in vedere ca e vb de un contract de achiziție publica, in principiu, prețul nu poate fi modificat, dacă acesta a fost criteriul de atribuire a contractului. Modificarea acordului cadru se poate efectua doar prin acordul părților si doar dacă privește o modificare neesențiala. Prețul de cele mai multe ori, modificarea acestuia, reprezintă de cele mai multe ori, o modificare esențială a contractului care nu poate fi efectuată.
nisara a scris:
Sunt in urmatoarea situatie:
Am semnat un acord cadru pe 12 luni cu un spital pentru cartofi la 0,71 lei/kg. Licitatia a fost in luna martie 2018, cand nu stiam ca productia va fi calamitata in procent de peste 50%.Am derulat primele doua contracte subsecvente. Acum urmeaza al treilea, dar nu mai pot continua. Cartofii din productia proprie s-au terminat si sa cumpar nu gasesc decat cu 1,2 lei/kg. Cum sa procedez? In acordul cadru scrie ca pretul nu poate fi ajustat. Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.
~ final discuție ~