avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... modificare acord cadru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

modificare acord cadru

Sunt in urmatoarea situatie:

Am semnat un acord cadru pe 12 luni cu un spital pentru cartofi la 0,71 lei/kg. Licitatia a fost in luna martie 2018, cand nu stiam ca productia va fi calamitata in procent de peste 50%.Am derulat primele doua contracte subsecvente. Acum urmeaza al treilea, dar nu mai pot continua. Cartofii din productia proprie s-au terminat si sa cumpar nu gasesc decat cu 1,2 lei/kg. Cum sa procedez? In acordul cadru scrie ca pretul nu poate fi ajustat. Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.
Buna ziua,

Având in vedere ca e vb de un contract de achiziție publica, in principiu, prețul nu poate fi modificat, dacă acesta a fost criteriul de atribuire a contractului. Modificarea acordului cadru se poate efectua doar prin acordul părților si doar dacă privește o modificare neesențiala. Prețul de cele mai multe ori, modificarea acestuia, reprezintă de cele mai multe ori, o modificare esențială a contractului care nu poate fi efectuată.

nisara a scris:

Am semnat un acord cadru pe 12 luni cu un spital pentru cartofi la 0,71 lei/kg. Licitatia a fost in luna martie 2018, cand nu stiam ca productia va fi calamitata in procent de peste 50%.Am derulat primele doua contracte subsecvente. Acum urmeaza al treilea, dar nu mai pot continua. Cartofii din productia proprie s-au terminat si sa cumpar nu gasesc decat cu 1,2 lei/kg. Cum sa procedez? In acordul cadru scrie ca pretul nu poate fi ajustat. Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.

Trebuie analizat contractul, dacă nu e vb cumva de un caz fortuit sau forța majora, dar nu cred ca se merge pe reducerea prețului ci eventual, încetare contract, pentru imposibilitate de executare pt motive care nu va sunt imputabile

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Având in vedere ca e vb de un contract de achiziție publica, in principiu, prețul nu poate fi modificat, dacă acesta a fost criteriul de atribuire a contractului. Modificarea acordului cadru se poate efectua doar prin acordul părților si doar dacă privește o modificare neesențiala. Prețul de cele mai multe ori, modificarea acestuia, reprezintă de cele mai multe ori, o modificare esențială a contractului care nu poate fi efectuată.

nisara a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pretului unitar al unui acord-cadru Rayd Rayd Buna ziua, Care pot fi motivatiile pentru modificarea, in scadere, in favoarea autoritatii contractante, a pretului unitar al unui acord cadru, prin act ... (vezi toată discuția)
Acord cadru prin licitatie deschisa on-line elisa18 elisa18 Buna , Va rog sa va spuneti parerea despre incheierea unui acord cadru pe o peroada mai mare de 12 luni ( sa zicem 18 ) care are ca obiect furnizarea de ... (vezi toată discuția)
Contract multianual luciad luciad Buna ziua, In urma unei licitatii deschisa a fost atribuit un contract multianual de lucrari. Care este valoarea care va fi prevazuta in contract - ... (vezi toată discuția)