avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme în Austria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme în Austria

Buna ziua!am si eu o nelamurire!prietena mea si cu o alta fata au cunoscut pe cineva in austria,au inchiriat un apartament,dar fara contract.m-am dus sa le iau de acolo,prietena.mea a coborat la scara iar cealalta fata a luat din casa un aspirator si alte bunuri(nu stiu despre ce este vb)si nu a lasat banii pt chirie.am inteles ca suma s-ar ridica la 1500€ cu tot cu chirie,curatenie si celalalte.am fost contactata de proprietar el a dat suma(1500)si vrea ca ea sa plateasca cu toate ca nu a.luat nimic.(are dovezi,discutiile ei cu fata cealalta).dupa ceva timp am plecat in uk(acolo locuim)si.am fost opriti la un control in austria.ne-au inmanat niste hartii cu un nr de telefon si un nr de inregistrare cred,au zis sa sunam acolo.am sunat dar nu vor sa virbeasca engleza,germana nu intelegem.ce e de facut?va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:59, 22 Noiembrie 2018
Fapta savarsita se numeste furt si responsabilitatea incomba ambelor ocupante ale apartamentului.
Proprietarul a depus plangere si pretenele sunt convocate sa dea declaratie.
Infractorii care stau in Austria dar nu vorbesc germana ar trebui sa stie ca un furt savarsit pe teritoriul unui stat este supus legilor statului respectiv si au obligatia sa faca fata acuzatiilor in limba statului respectiv.
Daca ei continua sa nu cunosca limba, anchetatorii ii vor auditiona in prezenta unui traducator jurat si costurile acestuia vor mari cheltuielile finale.
Ramane ca prietena sa-si ia repede avocat in Austria altfel va avea dreptul la consecintele actelor ei si/sau ale colocatarei, in fata justitiei austriece.
Ambele colocatare (daca nu exista posibilitatea sa se dovedeasca responsabilitatea unei singure colocatare) vor fi condamnate pt furt si executate pentru cei 1500€ + cheltuieli de judecata.
Nu se va putea scapa nici in UK si nici in Ro (nu sperati nimic din Brexit).
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Demos, utilizator
Ea are dovezi ca nu a luat nimic si in mesaje cealalta fata ii zice ca daca zice ceva de numele ei se cearta cu ea.unul din mesaje suna cam asa.eu nu stau sa platesc pentru tine aici si ea ii raspunde ce am scris mai sus
Si nu se spera nimic din brexit...decat sa se demonstreze nevinovatia
Stimate utilizator,
3 subiecte:

1) Daca are inregistrari trebuie ca aceste inregistrari sa poata fi validate de catre o persoana cunoscatoare a legilor austriece, deci inca o data va trebui un avocat austriac.

2) De ce pretena nu a depus plangere impotriva hoatei care in plus, va citez: "se cearta cu ea"?!?

3) Nu este chiar atat de dificil sa identifici o hoata, o testezi, nu te apuci sa colocuiesti cu oricine, cu orice scursura.
Sa presupunem ca persoana respectiva ar fi facut comert cu droguri, pretena ar fi fost si ea implicata, dar in ceva mult mai grav, trafic in banda organizata.

Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt lore24 lore24 buna seara, nici nu stiu cum sa incep sa va povestesc prin ce trec asa de penibil ma simt .....povestea incepe in urma cu cativa ani , mai exact in 2007in ... (vezi toată discuția)
Divort admis, stabilire domiciliu minor impotriva vointei lui Mariana_N Mariana_N Locuiesc de 10 luni in Germania, copii mei (baiat 15 ani si fata 18 ani) au ramas in Romania. In urma cu 4 luni, fostul a parasit copiii, nelasand o procura ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat desi am rovinieta. ce pot sa fac? capris capris am primit un proces verbal de anul trecut luna 10 in care sunt anuntat ca am circulat fara rovinieta proba cu foto. ideea e ca aveam rov. pe tot anul dar din ... (vezi toată discuția)