avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Schimbarea produsului second hand
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Schimbarea produsului second hand

Buna ziua, detin un magazin cu articole second hand si as dori sa stiu va rog daca sunt obligat să schimb un produs probat înainte si achiziționat de către client.Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
garantia produselor second hand este de 12 luni, [ link extern ]
Produsele SH nu intra in sfera definitiilor furnizate de legea 449/2003.
Eu am citit asta:
Art. 22. - .......... (2) În cazul produselor folosite, consumatorul şi vânzătorul pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.
Daca ati citit in alta parte, adaugati, va rog, mai invat si eu. Multumesc.
Dacă vindeți produse cum ar fi electrocasnice, PC-uri, laptopuri etc., deci care intră în categoria celor de folosință îndelungată da, sunteți obligat să oferiți garanția precizată în mesajul d-lui Adrian Dimitriu.

ionutbogdan a scris:

Buna ziua, detin un magazin cu articole second hand si as dori sa stiu va rog daca sunt obligat să schimb un produs probat înainte si achiziționat de către client.Va multumesc !


Nu, nu sunteti obligat.

Ce vindeti dvs , haine ? Orice ati vinde, nu sunteti obligat sa schimbati un produs, de orice fel.
Daca e defect.. desi din postarea dvs nu rezulta, da, e altceva.. sunteti obligat sa oferiti garantie.. cu toate obligatiile ce rezulta de aici, sa reparati, sa inlocuiti , sau sa dati banii inapoi, functie de situatie
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie 1 sau 2 ani? rzvy rzvy Buna seara, Va deranjez cu o intrebare, legat de garantia produselor. Daca informatia mea este corecta, stiu ca garantia este de 2 ani pentru produsele ... (vezi toată discuția)
Daca comercializez produse second-hand, la care mentionez ca ... adrianasavu20 adrianasavu20 Daca comercializez produse second-hand, la care mentionez ca ar putea avea unele defecte sau lipsuri, mai trebuie sa ofer garantie de 1 an? (vezi toată discuția)
Garantie haine second-hand Aloha Aloha Imi puteti spune daca L. 449/2003 este aplicabila si in cazul produselor textile second-hand? M-i se pare impotriva firii sa se aplice, da\\\' totusi nu gasesc ... (vezi toată discuția)