Detin un imobil cu titlu de proprietate pe 2 persoane (eu si fosta sotie). In urma partajului, imobilul mi-a ramas mie, cu obligatiile specificate in hotararea de divort. Problema este ca de atunci au trecut multi ani, iar imobilul a ramas in continuare cu titlul de proprietate vechi (nu am mai facut nimic in directia asta).
Ce demersuri trebuie realizate pentru a inregistra la ANCPI imobilul si a-i elibera o carte funciara cu un singur proprietar (eu)? Precizez ca fosta sotie isi da acordul explicit pentru aceasta, obligatiile mele fiind respectate in urma partajului.
Buna ziua!
Titlul de proprietate al unui imobil nu este reprezentat numai de actul pe care scrie "Titlu de proprietate" sau "Contract de vanzare-cumparare".
In cazul dvs. ultimul titlu de proprietate este reprezentat de hotararea judecatoreasca legalizata cu mentiunea "definitiva" in care se arata cui i-a fost repartizata proprietatea in urma partajului.
Puteti merge la o firma cu activitate de cadastru pentru a face cartea funciara, intabularea cu actele pe care le detineti asupra imobilului.
Daca in urma partajului ati fost obligat sa platiti o sulta, trebuie sa faceti dovada achitarii acesteia printr-un act la executorul judecatoresc, fie la notar. Nu cunosc ce obligatii ati avut la partaj si felul in care le-ati respectat.