Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Nu mai stiu unde sa mai intreb si nu stiu cum sa procedez ca sa nu fac o mare greseala.... Au trecut 7 zile din cele 30 in care trebuie sa achit sulta pentru apartament si masina, catre fostul sot. Am banii sa.i fac plata dar am inteles ca am nevoie de intabulare in caz ca vreau sa vand si nu e suficienta hotararea judecatoreasca pentru a intra in drepturi depline. Ce pot face eu cu intabularea ca sa am acte pe casa daca el nu merge sa semneze la notar ca primeste banii? Nu e un om care sa se tina de cuvant, deci orice tine de semnatura lui este exclus si trebuie sa ma bazez doar pe institutiile statului. Am fost la cartea funciara sa cer o intabulare cu sulta si astept acea hartie carte mi s.a spus ca dureaza. Va rog din suflet ajutati.ma ca nu stiu cum sa procedez. Cum sa fac sa ies din situatia asta platindu.mi sulta si sa nu raman cu "codite", pentru ca nu vreau sa alerg dupa el pentru acte dupa ce ii fac plata. El locuieste inca in casa si nu vrea sa plece pana nu vede banii in cont si in fiecare zi ies certuri mari. Daca schimb yala, inainte de a depune banii, comit o infractiune?
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara!
Mergeti la executorul judecatoresc cu hotararea instantei legalizata conform cu originalul, titlul de proprietate al imobilului. Daca puteti merge impreuna procedura dureaza si costa mai putin.
Daca dansul nu doreste sa mearga la executor, exista o procedura specifica pe care o poate aplica executorul in caz de refuz. Dupa ce platiti in fata executorului sau dovediti cu actul de plata, executorul va emite un inscris de confirmare a achitarii sultei cu care mergeti la cadastru sa treaca in cartea funciara pe care o veti avea.