avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare ANCPI pentru radierea fostei sotii din ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare ANCPI pentru radierea fostei sotii din cartea funciara (rol)

Buna ziua,

Pe imobilul actual am fost proprietari si eu si fosta sotie.
Am o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila in urma unui proces de partaj si acum as vrea sa merg la ANCPI (pentru cadastru) pentru a modifica cartea funciara/cadastrul, in sensul ca as vrea sa raman numai eu trecut, nu si fosta sotie.
Mentionez faptul ca i-am platit fostei sotii sulta mentionata in hotararea partajului judiciar si pot face dovada platii acesteia.
As vrea sa aflu cu ce acte sa merg la ANCPI si cam care ar fi costurile (in hotararea de partaj imobilul a fost evaluat la 200000 RON)....am inteles ca trebuie sa platesc in functie de valoarea locuintei din certificatul fiscal...dar cat la suta/ce procent din valoarea acestuia ? Nu se va tine cont ca, de fapt, eu am avut jumatate din acest imobil, va trebui sa platesc si pentru jumatatea mea ?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
manea2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: manea2011 , utilizator 10:53, 15 Septembrie 2011
Un raspuns ?...va rog.
Am inteles ca cei de la DGITL pun pe certificatul fiscal un cod sau o valoare, cod in functie de care se plateste la ANCPI.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit schimb locuinta coldman coldman Cum se impoziteaza venitul obtinut dintr-un schimb de locuinta: casa cu garsoniera, in urma caruia voi primi diferenta de valoare dintre cele doua ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort, nemultumire legata de hotarirea judecatoreasca marcelutza marcelutza Buna ziua, As vrea o lamurire va rog:in speta: dupa divort,la procesul de partaj a ramas doar casa construita de cei 2 fosti soti,cu imprumut bancar,pe. ... (vezi toată discuția)
Politia poate interveni ? legal2010 legal2010 In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un ... (vezi toată discuția)