Am un bebeluș din afara căsătoriei, iar tatăl lui (agresiv și suferind de o boală psihică) vine la el în fiecare zi și stă ore întregi. Pot cere în instanță un altfel de program de vizitare?
Nu sunt casatorita si am un bebelus rezultat din afara casatoriei. Tatal copilului, care l-a recunoscut, nu doreste sa respecte un program de vizite. Vine in fiecare zi si sta ore intregi. Este si agresiv si sufera de o boala psihica. Eu nu vreau sa ii fac rau tatalui copilului, desi am hartii care demonstreaza afectiunea psihica si martori ai violentelor lui. Vreau doar sa stiu daca pot cere in instanta ca domiciliul minorului sa fie la mine si tatal sa aiba drept de vizitare, dar nu in fiecare zi, fara sa apelez la alte acuzatii impotriva lui. Din experienta dvs, care ar fi frecventa vizitelor tatalui, acordata de tribunal? Mentionez ca eu am suportat toate cheltuielile legate de nastere si cresterea copilului si copilul sta la mine acasa.
Din cate stiu eu nu puteți cere program pentru tata.
Doar el poate cere.
Dacă vreți să încercați un proces sa va căutați avocat foarte bun si care sa stăpânească foarte bine mai multe domenii de.drept si nu doar dreptul familiei.
Acțiunea poate fi respinsă ca inadmisibilă daca nu va judecati foarte bine.
Puteți solicita instantei stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dumneavoastră, sa exercitați autoritatea părintească in comun sau exclusiv de către dumneavoastră, să oblige tatăl copilului la achitarea unei pensii de întreținere care sa fie raportată la veniturile pe care acesta le realizează. Pârâtul poate solicita pe cale reconvențională un program de vizită clar stabilit dacă îl interesează și dacă se solicita exercitarea autorității părintești in comun. In principiu, programul de vizită este stabilit în următoarele zile: 2 weekenduri pe luna, de sărbătorile Pascale în anii pari (impari), de sărbătorile de iarnă în anii pari(impari) etc. Va sfătuiesc să cereti ajutorul unui avocat. Succes!
Cu consideratie,
Av. Olteanu Ionuț
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamnă, aici nu e vorba de acuzaţii împotriva lui, i de riscul asupra copilului, dacă e aşa cum spuneţi, adică violent şi cu afecţiuni psihice. În funcţie de diagnostic, o asemenea persoană poate avea crize, când nu e conştient ce face, de aceea nu e bine să ascundeţi existenţa afecţiunii psihice, pentru un program cât mai puţin riscant.
Copil
mihaelamikimihaela
incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)