Am un bebeluș din afara căsătoriei, iar tatăl lui (agresiv și suferind de o boală psihică) vine la el în fiecare zi și stă ore întregi. Pot cere în instanță un altfel de program de vizitare?
Nu sunt casatorita si am un bebelus rezultat din afara casatoriei. Tatal copilului, care l-a recunoscut, nu doreste sa respecte un program de vizite. Vine in fiecare zi si sta ore intregi. Este si agresiv si sufera de o boala psihica. Eu nu vreau sa ii fac rau tatalui copilului, desi am hartii care demonstreaza afectiunea psihica si martori ai violentelor lui. Vreau doar sa stiu daca pot cere in instanta ca domiciliul minorului sa fie la mine si tatal sa aiba drept de vizitare, dar nu in fiecare zi, fara sa apelez la alte acuzatii impotriva lui. Din experienta dvs, care ar fi frecventa vizitelor tatalui, acordata de tribunal? Mentionez ca eu am suportat toate cheltuielile legate de nastere si cresterea copilului si copilul sta la mine acasa.
Marevna, cu riscul de a vă supăra, domnul avocat are dreptate.Acum, dacă copilul are doar o lună, nu există riscuri de a lua copilul, dar timpul trece repede şi la 2 ani deja poate primi program de relaţii cu preluare.Nu contează că nu sunteţi căsătoriţi, nici cheltuielile dvs., programul de vizită este sfânt.În rest, drepturile dvs. sunt doar pe hârtie şi da, puteţi deveni sclava programului de vizită a tatălui cu minorul.
Sfat: probaţi violenţa cu martori, înregistrări; procuraţi diagnosticul medical - asta vă poate ajuta să nu primească program de relaţii personale.
Cereţi autoritate părintească unică şi domiciliul copilului la dvs. , diagnopsticul lui probat vă poate da câştig de cauză.
Nu ma deranjeaza sa aiba program de vizita, dar nu zilnic. Nu ma deranjeaza nici preluarea, atata timp cat dureaza cateva ore sau cand e mai mare, un weekend, atata timp cat se intoarce la mine si locuieste la mine.
Copil
mihaelamikimihaela
incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)