Am un bebeluș din afara căsătoriei, iar tatăl lui (agresiv și suferind de o boală psihică) vine la el în fiecare zi și stă ore întregi. Pot cere în instanță un altfel de program de vizitare?
Nu sunt casatorita si am un bebelus rezultat din afara casatoriei. Tatal copilului, care l-a recunoscut, nu doreste sa respecte un program de vizite. Vine in fiecare zi si sta ore intregi. Este si agresiv si sufera de o boala psihica. Eu nu vreau sa ii fac rau tatalui copilului, desi am hartii care demonstreaza afectiunea psihica si martori ai violentelor lui. Vreau doar sa stiu daca pot cere in instanta ca domiciliul minorului sa fie la mine si tatal sa aiba drept de vizitare, dar nu in fiecare zi, fara sa apelez la alte acuzatii impotriva lui. Din experienta dvs, care ar fi frecventa vizitelor tatalui, acordata de tribunal? Mentionez ca eu am suportat toate cheltuielile legate de nastere si cresterea copilului si copilul sta la mine acasa.
Depinde ce afectiune are tatăl.
Sunt si mame care au anumite afecțiuni psihice si obtin copii în instanța.
Dacă ajunge sa se judece se va respinge ca inadmisibilă acțiunea sau daca el va cere program este posibil ca instanța sa ii dea program de vizita care sa nu ii convinga mamei în sensul că va lua copilul la domiciliul său.
Este un risc mai mare sa ia copilul cu el si de aceea o judecată presupune anumite riscuri si obtinerea unui program cert.
Adică din ceva rau va ieși ceva si mai rau.
Ati inteles acum?
Este exclus ca tatăl sa nu aiba deloc program de vizita si este greu de spus ce va decide instanța.
Dvs. ati pus problema în mod simplist dar noi care ne ocupam.de drepturile oamenilor suntem atenți si la detalii.
Domnule avocat Lascoschi, ce sugerati dvs mi se pare nerealist. Adica mama cu un copil de o luna solicita sa se stabileasca un program de vizita pt tata din moment ce nu convietuiesc impreuna si ajunge sa i se ia bebelusul...Ca fapt divers, tatal sufera de schizofrenie paranoida si este violent. Dar chiar si fara, scenariul sugerat de dvs nu are nici logica, nici sens, deoarece automat mama va solicita si stabilirea domiciliului la ea acasa. Nu cred ca se fac actiuninin instanta doar pt vizite. Cititi si postarea initiala.
Observ ca va pare ilogică justitia si dreptul în general.
Eu am expus ceea ce va ieși conform normelor de drept.
Sunt destul.de putini avocați care au studiat dreptul în cele mai mici detalii si probabil ca ati fi aflat dupa proces ce au decis judecătorii desi eu v-am spus anterior.
Puteti deschide proces pentru stabilirea domiciliului dar nu inseamna ca veti obtine program de vizita pentru tata decat daca faceti o motivare exceptionala care sa combată toate hotărârile pronunțate de instanțe pe inadmisibilitate.Si nu va fortez cu sanse pentru asa ceva.
Așadar, în loc să îmi mulțumiți ca va atrag atentia asupra unei cauze pierdute de dvs. Din cauza nepriceperii dvs. juridice, observ ca va incrancenati si impotriva mea si impotriva justiției.
Aveti mare grija ca justitia va poate taxa grav.
Ati avut marea sansa ca v-am pus în temă.
Nu vreau sa mai comentez raspunsul dvs. Ca fapt divers, tatal continua sa vina, uita sa plece, se aseaza singur la masa, se culca , in timp ce eu stau cu copilul. E clar ca e un abuz la adresa mea. Libertatea mea personala e incalcata. Nu sunt sclava nimanui.
Eu nu am zis ca nu aveti dreptatea dvs.
Tatal are însă si el drepturi si copilul la.fel.
Justiția nu este cum credeti dvs. si sunt multi care mor cu dreptatea in brate dupa cum se spune.In cazul dvs. legea constituie o problema si nu s-ar putea spune ca ati muri cu dreptatea in brate deoarece regula de baza recunoscută este cea care va supăra.Nu eu am făcut legea.
Oricum, eu apreciez faptul că aveti atata răbdare.
Copil
mihaelamikimihaela
incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)