buna ziua am mai apelat la dumneavoastra si acum ceva timp si nu am rezolvat nimic #-o sunt asistenta medicala si lucrez in oncologie problema lipsei de personal este deja cunoscuta in toate domeniile sanitare si lipsa unor indemnizatii si sporuri.
rugamintea mea este daca se poate sa imi spuneti legi si articole ale acestora ca nu pot sa cred ca nu exista ceva care sa ne protejeze de abuzurile ce se fac; lucram in mediu toxic fara nici un spor ,lucram fara personal si f multe ore fara libere si intrun stres de nu va pot spune facem terapie intensiva deoarece pacieni nostri sunt in starea care sunt nu ii putem muta pe sectia de specialitate facem transfuzii facem atatea lucruri pt care nu suntem platiti.. si nici nu avem resurse umane sa le facem pe toate cum trebuie si sa le acordam atentia de care au nevoie ,ca de materiale ce sa mai spun...ceea ce nu mi se pare normal ca lucram cu viata unor oameni chiar nu exista in tara asta legi care sa ne protejeze si pe noi ca angajati si pe ei ca pacienti. eu stiu ca domni nostri din parlament si de pe unde or mai fii li se ''rupe'' ca isi permit aceste lucruri sa le plateasca in strainatate dar pt noi restul ''prostimi'' chiar nu se poate face nimic.
am avut pacient care ia scris ministrului sanatati de problemele intampinate si de noi ca si cadre si de iei ca si pacienti ca le-a vazut pe toate deoarece ei stau mai mult in spital decat acasa si nu mai suporta, a murit si nu a primit un raspuns. oare acesti oameni nu sunt platiti de noi.
suntem in uniune si stiu ca ei pun f mare accent pe siguranta la lucul de munca noi nu....
Doamna asistenta......SANITAS/ul va ia bani anual,platiti taxe la Ordinul asitentilor pentru a obtine Autorizatia de libera practica......va cer puncte si activitate medicala de calitate.Ei ce fac pentru dvs?Ati ctit din curiozitate ce drepturi aveti si modalitatea de a le mentine conform afilierii la acest sindicat si din Statutul de functionare a Ordinului asistentelor si moaselor din Romania?
Va spun eu......aveti drepturi,aveti cai de atac....aveti un cod al muncii ce va protejeaza si institutii si instante abilitate sa va sprijine.
Intrebarea mea este........v/ati unit vreodata toti cei care sunteti nedreptatiti sa faceti petitii la aceste institutii, inclusiv la minister?
Aici, orice consultant va poate da un articol din lege sa va informeze,dar nimeni nu face nimic sa se materializeze un protesc colectiv.Ne plangem toti si nu indraznim sa facem nimic.Pana nu ne unim toti si facem ceva,nu vom realiza nimic.Romanul s/a obisnuit sa se vaite, dar sa astepte sa vina altul sa/i rezolve problemele.Pan nu se creeaza precedent, parlamentarii nostrii vor continua sa/si bata joc.
Puneti mana pe hartie si pix si cereti/va drepturile.
va multumesc pt recomandari dar eu nu fac parte din nici un sindicat tocmai din acest motiv ca nu fac absolut nimic pt noi si sefii sindicatelor sunt lingaii sefilor nostrii ,da ii f adevarat ca romanul sa obisnuit sa se planga si nu face nimic . sa ne unim cine eu cu mine ca am incercat lucrul asta cel putin la mine in sectie si la sedinta toti s-au tras pe cur inapoi am ramas singura ... am spus ce am avut de spus dar daca esti sg nu te prea ia nimeni in seama de aceea doresc articole si legi ca sa am ceva concret ca asa nu se mai poate . va multumesc.
Mergeti in instanta si cereti-va drepturile cuvenite si neacordate.
:offtopic:
Cu totii suntem revoltati de situatia din sistemul sanitar si de toate neregulile pe care utilizatorii acestui site le sesizeaza in fiecare zi, dar trebuie sa ne controlam putin limbajul folosit. Va rog sa nu o luati in nume de rau. Multumesc.