Va salut cu tot respectul, mai ales ca din partea unor oameni de aici am primit raspunsuri foarte competente care m-au ajutat. Problema mea este urmatoarea: Eu sunt angajat la ISU XX, iar in luna iunie a acestui an, am suferit un accident rutier cu mai multe traumatisme (fracuri la tibie, femur, humerus, mandibula). Pana in prezent am beneficiat de 151 di zile de concediu med.; azi mergand din nou la comisia medicala de la Sp. Militar m-i s-a spus ca mai pot beneficia de inca doar 30 de zile de concediu med., urmand ...(habar nu am, ca nu mi-a spus nimic). Vreau sa stiu in ce conditii pot sa ma treaca in rezerva, ori in pensie de boala ? Eu am 21 de ani si e prea devreme pt. asa ceva, mai ales ca fracturile incep sa se consolideze, doar ca este nevoie de mai mult timp. Am mai inteles de la cineva ca ar fi o varianta cu "pensie de boala pe termen limitat", adica, dupa asta ma reevalueaza si daca sunt apt, imi pot incepe serviciul. V-a rog din suflet sa ma ajutati macar cu un raspuns "cat de cat", ca sunt intristat si nu vreau sa imi pierd locul de munca.
1. Va faceti mai mult rau decat bine. Lasati medicul sa hotarasca ce-i mai bine pentru sanatatea dvs.
2. Incapacitate temporara de munca = perioada determinata in care nu puteti munci din cauza unei boli.
3. Chiar presupunand ca veti fi trecut in rezerva (asa e legea) dupa ce va refaceti capacitatea de munca veti fi reactivat.
4. Aveti rabdare. Sanatatea dvs. face mai mult decat orice.
Pana acum m-am lovit de atatea ori de incompetenta medicilor incat nici mort nu las un licentiat in medicina sa hotarasca ce este bine pentru sanatatea mea. Imi pare rau ca nu am compentente jurudice si nu pot sa ma descurc in cel mai simplu mod.
Pe de-o parte ma lupt cu incapacitatea organelor de cercetare penala pentru dreptul la despagubiri in ceea ce priveste vatamarea corporala grava, pe de alta parte ma lupt cu legile si articolele lu' peste si asta doar pentru a-mi pastra locul de munca, unde anul trecut am inaintat doua rapoarte de trecere in rezerva, dar pana la urma am decis totus sa raman. Acum mi-e sila sa fiu demis din vina unei pipitze de 19 ani care a adormit la volan si nu din dorinta mea.
Este adevarat ca sanatatea face mai mult decat orice, dar am fost crescut astfel incat sa am grija de demniatea mea.
Da... s-a rezolvat pana la urma. Dupa perioada de 183 de zile de C.M., perioada de zile, care conform OUG 158/2007 se acorda maxim unui salariat care se afla in incapacitate temporara de munca, se poate acorda perioada de "concediu de recuperare" (cel putin in ceea ce priveste cadrul militar).
Pensionare...
vyctoras
Buna ziua ! urmeaza sa ma pensionez pe caz de boala si as vrea sa stiu de cand o sa intre in plata? de la data cand nu mai lucrez sau de la data incetarii ... (vezi toată discuția)