avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Unul dintre salariati a venit sa isi depuna demisia conf art. 81 alin 8 (fara preaviz). Eu i-am inregistrat-o dar i-a atras atentia ca trebui sa stea in preaviz 20 de zile.
Cine este in masura sa constate daca angajatorul isi indeplineste sau nu obligatiile fata de salarit?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 23 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Dupa parerea mea, intr-un fel v-ati faultat* singur, prin inregistrarea demisiei, se putea gasi alt mod, alt articol pentru incheierea acelui contract si domnul sa efectueze zilele de preaviz...
Din ce cunosc, ITM-ul este abilitat sa verifice aspecte ce tin de relatiile de munca...
Atentia dvs nu are nicio val;oare juridica ... c.i.m. inceteaza la data mentionata de salariat in cererea de demisie, angajatorul neputand face altceva decat sa conteste demisia in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata RadoiS RadoiS Buna ziua. Am un var angajat la o firma de aparate de cafea, iar conditiile de munca nu sunt asa cum au fost stabilite la semnarea contractului si doreste ... (vezi toată discuția)
Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)