avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj teren agricol

sotia mea a primit o citatie ca pirita in proces de partaj cu niste rude ,pentru niste terenuri agricole despre care ea nu stie nimic neavind nici un titlu de proprietate .
Noi nu detinem teren agricol si nici nu am solicitat terenuri agricole Sotia mea poate fi obligata sa mearga la proces la instanta?Noi am trimis o scrisoare la instanta in care am spus ca nu avem nici o pretentie la partaj si ca nu ne intereseaza nici o suprafata de teren agricol. Poate fi luata in considerare scrisoarea sotiei mele.Sau este obligatoriu sa se prezinte la instanta?Sau sa trimita o scrisoare autentificata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:31, 16 Noiembrie 2009
Sigur este vorba de un partaj judiciar in urma unei mosteniri.
Daca se dezbate o succesiune pe care o pot culege mai multi mostenitori acestia sunt citati obligatoriu. Inseamna ca sotia trebuie sa mosteneasca o parte din terenuri.
Scrisoarea nu are nici o valoare, trebuie sa se prezinte in instanta si sa accepte sau sa renunte la succesiune. Renuntarea este neaparat expresa.
Poate face o declaratie notariala de renuntare care trebuie depusa la grefa instantei.
Si daca totusi nu se prezinta?
Ce se intimpla?este obligata? sau partajul se face si in lipsa?
buna ziua!
nu este obligata sa se prezinte, insa este obligatoriu sa fie citata.
cel mai indicat este sa vedeti despre ce este vorba sa nu va treziti cu surprize mai tarziu!
Doamna avocat are dreptate. Si eu v-as sfatui sa vedeti mai intai despre ce este vorba si apoi sa actionati. Scrisoarea aceea trimisa catre instanta nu are nicio valoare.
chiar daca pe sotie nu o intereseaza acele terenuri, din moment ce a fost citata inseamna ca are dreptul legal la o cota -parte din terenuri.
ca atare, poate obtine o despagubire (sulta ) ,echivalenta cotei-parti cuvenite.
prin urmare, ar strica niste bani ?
se poate prezenta doar la un termen , specificand ca doreste sulta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sistemonline sistemonline Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Suntem 4 frati si de la parintii nostri a ramas o casa si cateva terenuri agricole. Doi dintre fratii mei ... (vezi toată discuția)
Mostenire surpriza. cum scap simplu. laura_a_v laura_a_v Buna ziua, am fost chemat in judecata pentru \"iesirea din indiviziune\" +\"plata cheltuieli de judecata aferetente\" de catre o ruda indepartata si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. ... simon1991 simon1991 Buna ziua. am o intrebare legata de o succesiune mai complicata. avem niste terenuri agricole (3 hectare, 6 parcele in total) in titlu de proprietare sunt 4 ... (vezi toată discuția)