avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Emitere factura cu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Emitere factura cu TVA

Buna ziua,

Daca am depasit pragul de 300.000 RON in luna Noiembrie 2018 pot presupune ca (urmand pasii de inregistrare a firmei cu scop TVA) voi incepe sa facturez cu TVA abia in Ianuarie 2019? Sau este posibil si in Decembrie 2018 sa mi se ceara acest lucru? M-ar avantaja mai mult daca as emite prima factura cu TVA in Ianuarie, 2019.

As aprecia foarte mult un raspuns rapid. Multumesc!
Ionut
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 20:25, 23 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti factura cu tva incepand cu 01.01.2019 .In decembrie 2018 puteti linistit face facturi cate doriti fara tva, chiar si de 1 miliard de euro ! :) :) :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție și vânzare casă, în fiecare an, de către o persoană fizică. trebuie să plătesc tva? Imobiliaremax Imobiliaremax Buna ziua! În anul 2017 am achiziționat un teren ,am ridicat o casa si am vândut o.in anul 2018 am repetat această schemă, am vândut un singur imobil. ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa si deschidere srl (retragere dividende) AlexDanMatei AlexDanMatei Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati sa clarific 2 aspecte: 1) Momentan sunt PFA norma pe venit in domeniu IT si la finele lunii octombrie am depasit ... (vezi toată discuția)
Intarziere declarare pfa platitor de tva jovii jovii Sunt PFA neplatitor de TVA (diriginte de santier) .In mai 2012 mi-am depus declaratia 200 cu veniturile realizate si am stat linistit ca nu depasesc pragul de ... (vezi toată discuția)