avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor inca valabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor inca valabil?

Buna ziua

Tatalui meu i-a facut certificat de mostenitor in 1988 matusa acestuia (sora mamei lui) pe care scrie ca ii lasa "toate bunurile mobile si imobile pe care le are si pe care le va avea", aceasta neavand copii ori sot.

La scurt timp aceasta a murit si tatal meu a luat apartamentul ei in 1989 insa "la tara"(casa,terenurile) dupa revolutie mama tatalui meu si fratele acesteia au impartit totul fara ca tatal meu sa-si ceara dreptul(1/3 din tot) dupa matusa lui din motive inca neclare pt mine.....

A fost acum la primarie si i-au zis ca trebuia sa vina in anii '90 si primea si el 1/3 din tot ce era la tara, si ca doar prin judecata s-ar mai putea acum.

Stie cineva care sunt sansele mai exact sa isi mai i-a 1/3 din proprietatile de la tara?Daca se merita sa mai bage actiune.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:28, 24 Noiembrie 2018
Tatalui dumneavoastra i-a facut testament nu certificat de mostenitor in 1988 matusa acestuia.
Treaba cu "au impartit totul" nu s-a facut la notar unde trebuia sa fie chemati mostenitorii? Doar prin judecata s-ar mai putea acum.
Un avocat care sa vada si ce acte detineti, poate sa va spuna asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire CatiI CatiI Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in ... (vezi toată discuția)
Mostenire stroescu fabian stroescu fabian Tatal meu a decedat in 1991. Dupa decesul lui nu am facut succesiune (suntem 3 frati si mama) pemtru ca nu aveam ce sa impartim, asa stiam la momentul ... (vezi toată discuția)