Buna seara. Am o nepoata de 13 ani, careia i-a murit mama ( fiica mea ) iar tatăl ei a dus-o o vreme in Norvegia unde lucreaza el, insa fata nu s-a acomodar cu scoala si viata de acolo, tatăl ei o lovește mereu, nu se prea înțeleg unul cu altul. Incepând cu sept 2018 nepoata mea a decis sa revina in țară, sa continue scoala in romania, acum locuieste la părinții mei, insă tatăl ei o amenința ca vine dupa ea si o duce cu forța in norvegia, ea nu mai vrea sa stea cu el deloc, se simte bine in țară, la școală. Eu, ca bunică, ce pot face să îl împiedic pe tată să o mai ducă dincolo, sau chiar să rămână definitiv la mine fata. Va rog mult sa ma ajutati ca luni sau marți el vine in țarăsi măcar sa stiu ce pot sa fac. Multumesc mult.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dumneavoastră, ca bunică, acum, nu puteţi face nimic.
Fata locuieşte cu părinţii dvs?Ce vârstă au străbunicii fetei de 13 ani? Sunt ei în măsură să asigure toate necesităţile fetei?
În principiu, autoritatea părintească o au părinţii.Fata are un singur părinte, el are autoritatea părintească asupra ei. Nu înţeleg cum a venit în ţară în septembrie şi cum a decis ea să rămână în ţară, în definitiv e un copil, şi cum a fost înscrisă fata la şcoală aici, fără semnătura tatălui?
Ce statut are tatăl, în Norvegia?
Sunt mult prea multe întrebări de care depinde direcţia de acţiune a dvs. şi care au şanse reduse de reuşită.
În viitorul apropiat, luni sau marţi, fata trebuie să-i spună răspicat tatălui că nu vrea să plece cu el şi cei la care locuieşte să fie atenţi ca tatăl să nu bruscheze fata, în caz de scandal, să apeleze urgent la 112.
După, dacă tatăl nu reuşeşte să o ia, trebuie să inteprindeţi un şir întreg de demersuri la autorităţile române, vă sfătuiesc să apelaţi la un avocat.
Este important de ştiut dacă aveţi dovezi despre violenţa tatălui acolo, în Norvegia.
leona777
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu prea sunt dovezi că o bate. Străbunicii fetei ( părinții mei ) au 72 si 78 ani, sunt in putere, fata este foarte atașata de ei si de mine. Tatăl lucrează in norvegia, cred cu acte in regulă. De comun acord cu el, fata a revenit in țară ptr școală in sept. Oricum, mulțunmesc frumos de răspuns.
Tutela copil
ContSters98540
Buna ziua,
Este vorba despre o bunica. Femeia si-a crescut nepoata de la cateva luni (acum are 7 ani), parintii ei (fiul si nora femeii) stand la bloc si ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament
iza
Buna ziua. As avea si eu o problema in care sa ma lamureasca cineva va rog daca se poate. Am o prietena care are un apartament proprietate personala unde ... (vezi toată discuția)