avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot trimite cauza spre rejudecare daca s-a solutionat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot trimite cauza spre rejudecare daca s-a solutionat fondul partial?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatorul scenariu:

La fond se introduce o cerere de chemare in judecata cu 2 capete de cerere. Solutia instantei de fond este ca primul capat se respinge ca neintemeiat, iar al 2-lea ca prescris.

La apel. Se respinge apelul ca nefondat si se mentine hotararea instantei de fond ca legala si temeinica.

In recurs - se poate cere trimiterea cauzei spre rejudecare instantei de apel pe motiv ca procesul din apel a fost solutionat fara a se intra in fond, conform art. 498 alin. (2) C. proc. civ.?

Multumesc anticipat pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 23:05, 24 Noiembrie 2018
Dispozițiile articolului indicat de dvs așa arată, însă întrebarea care se pune este dacă chiar așa s-a și întâmplat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
trandafir2, moderator
Va multumesc pentru raspuns.

Voi afla dupa finalizarea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Solutie in apel eugen82 eugen82 La fond am avut doua capete de cerere, primul respins ca neintemeiat, al doilea respins pe exceptie, fara a se intra in fond. Am declarat apel cu privire la ... (vezi toată discuția)
poate fi admisibila cererea?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Sentinta Civila ramasa irevocabila prin recurare, (respins cererea in prima instanta si recursul a fost respins recursul), se poate cere revizuirea ... (vezi toată discuția)