avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate sau contestare filuatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate sau contestare filuatie

M-am casatorit in anul 2008. In anul 2013 am inceput o relatie cu un alt barbat, relatie din care a rezultat un copil un an mai tarziu. Copilul a fost inregistrat la stare civila pe numele sotului, ca si copil rezultat din casatorie. In luna mai 2018 am divortat si o luna mai tarziu m-am casatorit cu tatal copilului. Pentru a trece copilul pe numele tatalui biologic, trebuie sa deschid proces de tagada de paternitate, sau de contestare a filiatiei? Care este diferenta? Va rog sa-mi indicati si baza legala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie formulata actiune in tagada paternitatii, in conditiile art. 431 Cod civil. Actiunea in tagada paternitatii poate fi introdusa si de tatal biologic si de copil (art. 432 si art. 433 Cod civil).
In ceea ce priveste actiunea in contestarea filiatiei, aceasta poate fi introdusa de alte persoane decat cele sus mentionate (art. 434 Cod civil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate JulieC JulieC Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)
Tagata sau contestarea paternitatii Zo0 Zo0 Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie, extrasa din cererea de chemare in judecata pe care o pregatesc: ---- In fapt, subsemnata Daniela, m-am ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)