avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... respingere sesizare CCR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

respingere sesizare CCR

daca CCR respinge sesizarea presedintelui si declara ca legea este constitutionala atunci legea automat intra in vigoare sau presedintele nu este obligat sa se promulge?
ma refer la legea axecutarii pedepsei la domiciliu....fiind atacat de catre opozitie la CCr
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:45, 24 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Una este faptul ca a fost sesizat CCR de opozitei (si sunt convins ca va avea succes) si alta este obligatia presedintelui. cititi Constitutia, legea partidelor si legea care guverneaza CCR sa vedeti ce si cum.
Legea este evident neconstitutionala. Cum sa lasi diverse persoane care au savarsit infractiuni sa stea acasa? Cum sa lasi un violator sau un hot sa stea acasa? E moral?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legea este constituțională președintele ar trebui să promulge legea.

De principiu, o lege cu executarea pedepsei la domiciliu nu ar fi neconstitutionala doar din acest motiv.
Se aplica si in alte tari dar nu am auzit ca pentru infracțiuni de corupție cu prejudiciu mare sa existe o asa lege.

O pedeapsă cu executare la domiciliu este mai strictă decat o pedeapsă cu suspendare.
Nu este nici corect cumva ca o persoana care are un domiciliu cu 100 de hectare sa execute pedeapsa ca o persoana care are o garsonieră.
Practic iti poti face un mini oraș în domiciliu daca ai teren foarte mult la domiciliu.

Indicati un link la proiectul de lege daca vreti sa ne uitam puțin si sa indicati si textele de lege care va intereseaza.
violatorii si cei condamnati pentru fapte de violente nu vor beneficia de aceasta lege......de ce sa nu fie moral sa execute la domiciliu o pedeapsa sub 1 an? pedepsele sub 1 an nu sunt urma unor infractiuni grave....bineinteles aceasta este parerea mea...castiga si statul....
din punctul de vedere de spatiul inchisorii de 100 hectare sau o garsoniera se poate discuta.....dar nici in penitenciare oamenii nu dispun aceleasi suprafete....sunt care sunt 2 intr o camera mai mare si sunt si 60 intr o camera....
La pedepse de până la 1 an sau chiar 2 ani, sigur ca ar fi ok si o soluție pentru depopularea penitenciarelor.

Eu ma refeream la hectare pe cât se poate plimba condamnatul.
Adică unul pe 100 de hectare si altul pe câțiva metri pătrați.

Probabil ca o soluție ar fi aceea de a se stabili un număr maxim.de metri pătrați.
Nu stiu daca au gandit parlamentarii asa ceva ca e destul de sensibila logica pe asa ceva.
Oricum, scopul pedepsei nu este ca unii sa se plimbe ca vodă prin loboda si altii si stea închiși între patru pereți.
Aici ar putea intra in discutie o neconstitutionalitate dar nu stiu daca au gandit-o consilierii prezidențiali ca si aceasta chestiune este delicată.
Atâta timp cât oamenii nu dau 2 bani pe gândire este totusi normal sa nu prea se gândească.Acest lucru este cred eu valabil mai ales in avocatura si in elaborarea legilor în litera și spiritul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare iccj aplicare lege mai favorabila ralukad ralukad Buna seara, Puteti sa-mi spuneti pentru ce exact (stiu ca pentru aplicarea legii mai favorabile, dar legat de ce anume) au facut instantele sesizarea la ... (vezi toată discuția)
De ce nu se aplica legea penala mai favorabila in raport de cuantumul pedepsei cu inchisoarea ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, De ce nu se aplica legea penala mai favorabila in raport de pedeapsa cu inchisoarea prevazuta de lege? Legea penala mai favorabila mie imi ... (vezi toată discuția)
Art. 15 neconstitutional?? cosminaa cosminaa Imi poate explica si mie cineva ce vrea sa zica acest citat (II. Concluzii Pe baza premiselor de mai sus, considerăm că legiuitorul a consacrat sistemul ... (vezi toată discuția)