avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doresc să ies din asociația de proprietari. Cum să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doresc să ies din asociația de proprietari. Cum să procedez?

Buna ziua!Doresc sa ies din asociatia de proprietari din care fac parte si as dori sa stiu cum sa procedez si care este legea ce imi permite acest lucru.In acest moment singura utilitate ce o platesc prin asociatie, este apa rece si canalul.Am comunicat presedintelui asociatiei intentia mea si m-a informat ca nu pot iesi din asociatie decat daca toata scara de bloc doreste acest lucru.Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:22, 28 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigura ca se poate iesi din asociatie! Aveam nevoie de un raspuns practic nu unul acid .
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da doamna, veti iesi din asocciatie, nu veti mai avea niciun drept de vot si de contestat cheltuielile ce va vor fi repartoizate. Cititi CU ATENTIE cele scise de doamna ynocentta.
,,Totusi,deoarece locuiti in imobil de locuit in comun cererea pentru iesitul din asociatia de proprietari nu are drept efect decat micsorarea drepturilor dv de a participa si de a vota in adunarea generala,in rest toate obligatiile va revin ca restului membrilor proprietari
Locuitul in imobil de locuit in comun genereaza obligatii in sarcina proprietarilor respectiv achitarea lunara de cote parti
"

allina_geo, ia de bun ce a scris ynocentta
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
gigiz, utilizator
Nu puteti plati apa direct la furnizor pentru simplul motiv ca beneficiati de alimentare in sistem centralizat iar contractul de furnizare apa este incheiat intre furnizor si beneficiar=asociatia de proprietari
Daca aveati incheiat contract individual cu furnizorul de utilitati,atunci puteati achita consumul individual direct furnizorului
Dar...achitarea consumurilor individuale nu are legatura sau nu este conditionata de calitatea de membru proprietar
Am inteles perfect aceste aspecte si din pacate situatia este fără ieșire în cazul meu
.Ceea ce m-a supărat si frustrat peste măsură a fost hotărârea asociației de a obliga,bineinteles prin hotărârile de sedinta,ca in scara unde locuiesc sa se monteze apometre cu citire de afara,apometre care costa 400 lei bucata. Cum avem cate 4,va inchipuiti cati bani scot pe seama prostilor!Adica este un pret exagerat. Cei care nu se supun acestei hotărâri vor fi trecuți în regim pausal si vor suporta in întregime si pierderile de pe coloana. Nedrept din punctul meu de vedere însă până una alta,înghițim in sec si plătim,de de asta am ajuns bătaia de joc a hoților. Va multumesc pt. raspunsurile dvs.

ynocentta a scris:

Nu puteti plati apa direct la furnizor pentru simplul motiv ca beneficiati de alimentare in sistem centralizat iar contractul de furnizare apa este incheiat intre furnizor si beneficiar=asociatia de proprietari
Daca aveati incheiat contract individual cu furnizorul de utilitati,atunci puteati achita consumul individual direct furnizorului
Dar...achitarea consumurilor individuale nu are legatura sau nu este conditionata de calitatea de membru proprietar

Alte discuții în legătură

Diferente de apa rece Nicoadi Nicoadi Buna ziua! Cum se calculeaza diferentele de apa rece inregistrate si distribuirea sumelor de plata aferente la un bloc dintr-o asociatie de proprietari ? Am ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)