avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine se ocupa de persoana cu retard mintal ramasa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine se ocupa de persoana cu retard mintal ramasa singura?

Buna ziua,
Timp de 14 ani, mama mea s-a ocupat de nepotul ei (fiul fratelui ei), acum in varsta de 51 ani, acesta avand retard mintal din nastere si ramanand orfan de ambii parinti.
Mama mea a decedat in luna iunie anul curent.
Costurile de intretinere la caminul la care este internat varul meu, depasind cu mult posibilitatile mele financiare, ma obliga sa-l duc pe varul meu in locuinta sa mostenita de la parintii sai.
Cui trebuie sa ma adresez pentru ca el sa nu constituie un pericol pentru vecinii din imobil, intrucat va locui singur.
Mentionez ca atat mama mea, cat si eu, nu am avut obligatii legale fata de el.
Precizez ca acesta are pensie proprie pe caz de boala.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
nelly_moise, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelly_moise , utilizator 08:38, 27 Noiembrie 2018
Adresati-va Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului .
Va multumesc, toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi primita in apartament mama/bunica/soacra in urma unui avc? mo20nik mo20nik Buna ziua, In martie anul curent nora surorii mele mai mari (M) a sunat-o pe cealalta sora a mea (R) sa-i spuna ca buni a cazut in baie si sa vina sa o ajute ... (vezi toată discuția)
Buna seara, varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. ... alexm452 alexm452 Buna seara, Varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. Casa si terenul este a parintilor tatalui meu, in casa a ramas fratele tatalui si sotia lui ... (vezi toată discuția)
Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. ea nu are drept la moștenirea bătrânilor? sammy44 sammy44 Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in ... (vezi toată discuția)