avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna. Stie cineva daca este legal să scoti un minor din tara daca nu are certificat de nastere in original? Precizez ca sunt in divort si a plecat cu minorul fara stirea mea. Are o declaratie din partea mea ca poate iesi cu minorul dar declaratia e data inainte de divort.. Ce se poate face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
alesandraalesia, utilizator
Cel mai recent răspuns: alesandraalesia , utilizator 10:29, 26 Noiembrie 2018
Ati putea merge la notar pentru revocarea declaratiei. Totodata instiintati-l pe fostul sot ca respectiva declaratie nu mai este valabila in urma revocarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu era necesar certificatul de nastere, doar pasaportul si declaratia, care daca nu ati revocat-o la timp, a fost perfect valabila si a iesit cu ea. Declaratia nu isi pierde valabilitatea ca sunteti in divort.
Mulțumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)