Buna ziua. Am o intrebare. Mentionez pe scurt faptul ca s-a incheiat un contract de imprumut( intre persoane fizice )pentru o suma de bani si un contract de garantie imobiliara(cu bun imobil neintabulat care nu apare in extras CF) in anul 2010 iar creanta nu a fost restituita pana la data scadenta 2013. S-a deschis un dosar de executare la BEJ X. si am fost executat silit, iar toate executarile silite le-am atacat prin contestatie la executare.. si pana la urma le-am castigat si s-au admis toate contestatiile ,, anuland toate formele de executare silita". Acest dosar de contestatie la executare a devenit definitiva si irevocabila in anul 2016. S-a anulat si dosarul de executie. Doresc sa precizez ca in anul 2014 s-a facut un contract de cesiune de creanta iar cesionarii fiind mandatarii creditorilor. Ei au redeschis un alt dosar de executare tot la BEJ X. la care am depus contestatie si ni s-a admis din nou obligand creditorii la plata unor cheltuieli de judecata . Dar ei tot au continuat si am primit din nou o Publicatie de Vanzare Imobiliara fiind deja in anul 2018. Doresc sa ma lamuriti despre urmatoarele.... daca ei au trecut termenul de prescriptie (stiu ca se prescrie 3 ani) contractul avand scadenta pana in anul 2013. Iar termenul de prescriptie incepe din 2013 pana in 2016. Nu este deja autoritate de lucru judecat? Si daca ei au dreptul la executare silita daca suma indatorata s-a cesionat prin contract incheiat la notar in anul 2014 in primul dosar de executare care s-a anulat, Deci doresc sa stiu daca contractul de garantie imobiliara mai este titlu executoriu? Daca va rog sa-mi specificati cateva articole si din CPC care ar putea fi in favoarea mea, desigur daca doriti. Multumesc anticipat.
DenisRif
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In primul rand PRESCRIPTIA NU OPREAZA DE DREPT - CI NUMAI LA CEREREA PERSOANEI INTERESATE SI POATE FI CONSTATATA DE CATRE INSTANTA....
Introduceti o noua contestatie la executare (ca asa-i in Romania) si invocati si implinirea termenului de prescriptie si nelegalitatea executarii cu autoaritatile de lucru judecat (sentintele proceselor castigate)
Apoi aveti calea plangerii penale impotriva BEJ si respectiv Firma de Recuperare fiind foarte multe motive ,incepand de la nerespectarea unei hotrari judecatoreti , abusz ,etc....
Sfatul este extrem de sumar lucrurile fiind mult mai complexe si trebuie consultat un avocat ,dar din nou calea este Contestatia la Executare si in paralel cu plangerea penala si Daune Morale si de Interese...
Executarea silita
An3ta17
Acum cativa ani am semnat un contract de imprumut si un contract de garantie imobiliara.. s-a deschis un dosar .Eu in calitate de debitor n-am putut sa ... (vezi toată discuția)