avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiecte de inventar la lichidare voluntara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiecte de inventar la lichidare voluntara

Buna ziua!

Suntem la inceputul lichidarii voluntare a societatii.
Daca in cazul mijloacelor fixe e clar procedeul sunt in discutii contradictorii cu firma de contabilitate careia i s-a externalizat evidenta cu privire la obiectele de inventar. Dansii spun ca obiectele de inventar dupa trecea unui an de la procurare nu mai au valoare in contabilitate, eu sustinand ca totusi unele mai pot avea o oarecare valoare (diminuata cf. aprecierii Comisiei de inventariere)....cu care trebuie incarcati asociatii, dispusi dealtfel sa "cumpere" majoritatea acestora.
Orice sfat imi este de ajutor, interesul nostru fiind o lichidare fara niciun fel de "dureri de cap" ulterioare.

Multumesc pentru ajutorul Dvs.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
Retardila, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:47, 26 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca au fost scoase pe cheltuieli adica in folosinta obiectele de inventar (la asta se refera ei cu treaba ca nu mai au valoare in contabilitate), ele pot fi acum vandute la ce pret considerati si ceea ce obtineti se considera venit pentru firma si se impoziteaza.
Multumesc mult!
Sa inteleg ca nu e ilegal sa se "scoata" ob. de inventar fara niciun cost suplimentar de catre asociati?
Chiar am nevoie de sfaturi....
Multumesc din nou!
Raman dupa incetarea activitatii si le dati la cine vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere 1yly 1yly LUCREZ INTR O INSTITUTIE PUBLICA SI AM FOST NUMIT PRIN DISPOZITIE, A FACE INVENTARIEREA ANUALA A PATRIMONIULUI. INTREBARE: CE DOCUMENTE TREBUIE SA MI PREDEA ... (vezi toată discuția)
Inventar intermitent alinacostea alinacostea Daca o societate comerciala a trecut in manualul de proceduri contabile ca foloseste metoda inventarului intermitent , obiectele de inventar poate sa le treaca ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar mon1981 mon1981 Am o firma mica de prestari servicii , nu am stocuri, rulaj destul de mic ca si valoare, este suficient daca completez registrul de inventar? Sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)