Suntem la inceputul lichidarii voluntare a societatii.
Daca in cazul mijloacelor fixe e clar procedeul sunt in discutii contradictorii cu firma de contabilitate careia i s-a externalizat evidenta cu privire la obiectele de inventar. Dansii spun ca obiectele de inventar dupa trecea unui an de la procurare nu mai au valoare in contabilitate, eu sustinand ca totusi unele mai pot avea o oarecare valoare (diminuata cf. aprecierii Comisiei de inventariere)....cu care trebuie incarcati asociatii, dispusi dealtfel sa "cumpere" majoritatea acestora.
Orice sfat imi este de ajutor, interesul nostru fiind o lichidare fara niciun fel de "dureri de cap" ulterioare.
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca au fost scoase pe cheltuieli adica in folosinta obiectele de inventar (la asta se refera ei cu treaba ca nu mai au valoare in contabilitate), ele pot fi acum vandute la ce pret considerati si ceea ce obtineti se considera venit pentru firma si se impoziteaza.
Multumesc mult!
Sa inteleg ca nu e ilegal sa se "scoata" ob. de inventar fara niciun cost suplimentar de catre asociati?
Chiar am nevoie de sfaturi....
Multumesc din nou!
Inventariere
1yly
LUCREZ INTR O INSTITUTIE PUBLICA SI AM FOST NUMIT PRIN DISPOZITIE, A FACE INVENTARIEREA ANUALA A PATRIMONIULUI.
INTREBARE:
CE DOCUMENTE TREBUIE SA MI PREDEA ... (vezi toată discuția)