Am urmatoarea problema: la inceputul lunii curente observ la avizier lista de intretinere cu cele doua luni restante ale mele (septembrie si octombrie, imi imaginez, din moment ce pana in luna august am achitat si am si chitantele). Astazi, observ o noua lista, tot pe luna octombrie, care continea cele doua luni restante ale mele (intre timp achitate) PLUS intretinerea aferenta unei luni misterioase. Nu imi dau seama cum sa procedez in acest caz, luand urmatoarele in considerare: nu avem presedinte, cenzor, etc., administratorul ne duce cu zaharelul si nu e la prima abatere, primaria nu este de niciun ajutor.
1. Cum putem organiza o audiere a activitatii administratorului?
2. In cazul in care revine in obligatia noastra sa facem rost de toate documentele necesare unei astfel de expertize, cum ne putem asigura ca administratorul nu ne ignora cererile de a obtine copii a tututror documentelor?
3. De ce fel de dovezi am avea nevoie? De ex, sa presupunem ca administratorul face "pierdute" documentel in cauza. Ce este de facut atunci? Administratorul poate tine o dubla gestiune astfel incat sa fie acoperit in cazul unui control?
1-Activitatea administratorului de imobil nu se audiaza se verifica
La nivelul imobilului de locuit in comun,legiuitorul a dispus obligatia existentei de cenzor/
comisie de cenzori care sa verifice periodic si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari inclusiv listele de intretinere
Solicitati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari si cenzorului clarificarea aspectelor precizate de dv
2-In cazul in care autoritatile dispun executarea de expertiza financiar contabila,acestea dispun in sarcina asociatiei de proprietari si a persoanei care intocmeste documentele sa le puna la dispozitie
Obiectivele expertizei pot fi dispuse de catre partea interesata cu acordul autoritatii care a dispus expertiza,respectiv exepertul contabil este responsabil pentruy a verifica si concluziona asupra obiectivelor expertizei
3-Legal nu are voie sa detina evidenta dubla dar realitatea arata ca orice este posibil