Ziua buna, sunt student in anul 3 si, am dat de o asa problema care se pare ca nu putem gasi o solutie. Recent am fost acceptat pentru un post de munca full-time , si mi sa spus ca pot munci doar 4 ore/zi , in baza pasaportului Roman de calatorie. Mentionez ca nu am permis de sedere.
Unica solutie (cunoscuta la moment) ar fi sa aplic pentru buletin, insa in cazul in care aș face-o , ar trebui sa renunt la statutul de bugetar al statului roman. Sa achit camin + taxa (an1+an2+an3)
Pe unele forumuri citisem ca unii aveau nevoie de aviz de angajare. Care ar fi rezolvarea? Mersi mult. Zi faina!
Străinii titulari ai dreptului de ședere temporară pentru studii pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare numai cu contract individual de muncă cu timp parțial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.
Intrand in tara cu pasaport roman de calatorie biometric, imi da dreptul la sedere nelimitata, (am certificat de nastere insa nu si buletin), din cauza ca sunt student basarabean bugetar al statului roman, si e neaparat sa nu am domiciliu in RO. Desi am auzit cazuri ale unor studenti colegi care s-au angajat cu pasaport, full-time