avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reducere impozit pe o portiune din casa care e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reducere impozit pe o portiune din casa care e nelocuita

Buna ziua,

Socrii mei au o casa in care locuiesc care are 2 corpuri. Unul in care locuiesc ei, si cel de-al doilea care n-a fost niciodata locuit si e folosit mai mult pentru depozitat lucruri.
Situatia lor financiara nu e foarte buna si platesc in fiecare an un impozit enorm deoarece toate cladirile construite sunt considerate la impozit. Desi ei traiesc intr-o casa de aproximativ 80 mp, impozitul e calculat pentru aproximativ 300 mp cat au restul de constructii.
As vrea sa stiu daca se poate face ceva pentru a scadea acest impozit, avand in vedere cele 2 fapte: veniturile lor sunt mici (o pensie de 700 lei) si nu folosesc o buna parte din casa.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta adri129 adri129 Am o casa modesta, stil vechi, pe care vreau sa o pastrez in forma in care este. Avand destul spatiu in curte m-am gandit sa construiesc mai in spate o alta ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort JOHN DOE JOHN DOE Divortul este o experienta oribila si, din pacate, de cateva luni face parte si din viata mea. Stiam ca va fi urat, pentru ca avem doi copii minori la care ... (vezi toată discuția)