avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit parinte decedat
Discuție deschisă în Executare silită

Credit parinte decedat

Tatal meu a decedat acum 9 ani aproape si n a lasat nimic in urma lui, dar avea credite...

Acum am primit o scrisoare de neplata a creditului facut acum mai bine de 9 ani si ca daca e decedat, copiii trebuie sa plateasca datoria..

Eu stiu 2 chestii, o datorie este prescrisa dupa 3 ani iar tatal meu nu a avut nimic, nici casa masina nimic.. deci nu am mostenit nimic..

Eu detin o masina si o casa pe banii mei luata.. poate sa imi faca ceva sa ma execute silit?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:55, 28 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Daca nu ati fost garant la credite si nu ati primit nicio somatie oficiala de plata timp de 9 ani, nu aveti motive sa va ingrijorati.
Dvs. nu aveti nicio obligatie de plata, cu atat mai mult cu cat nu ati avut nimic de mostenit, mai ales datoriile tatalui defunct.
Cel mai probabil, niste recuperatori incearca sa va "sperie", in speranta ca vor mai scoate niste bani, pe pricipiul :" Daca tine.... bine, daca nu...nu."
Ignorati-i!
Daca este vorba de o executare silita, poate ar fi bine sa depuneti contestatie la executare. Desi, daca nu ati facut mostenirea pentru ca nu aveati ce mosteni, nu ati avea calitate procesuala.

Puteti sa mergeti cu actele spre studiu sa stiti exact ce aveti de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil al tatălui decedat, succesiune nedezbătută Carsteamarius Carsteamarius Buna seara.Am si eu o întrebare daca tatăl meu a decedat în 2011 si acum vreo câțiva ani am primit de la Cec Bank o executare silita pt bunul imobil care ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant - titular credit decedat carmentut carmentut Buna ziua, Va solicit sprijin in urmatoarea speta: am girat o persoana care a angajat un credit la Banca Carpatica in 2006. O perioada titularul a platit ... (vezi toată discuția)
Executare silita Costel86 Costel86 Buna ziua,ma intereseaza daca pot fi executat pt un credit facut in 2009?precizez ca creaanta a fost data de la o firma de recuperare la alta si o data pe an ... (vezi toată discuția)