avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bani lipsa casa de marcat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bani lipsa casa de marcat

Ce se intampla daca iesi pe minus cu o valoare de 150 de lei la o casa de marcat, si nu stii cand a fost facuta acea paguba, si de catre cine. Si cum se poate remedia greseala facuta. Casa de marcat a fost utilizata de mai multi angajati pe timpul programului de lucru. Suma lipsa se imparte la toti cei care au stat pe casa respectiva in timpul programului ? Multumesc .
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
MilenAna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 28 Noiembrie 2018
1. Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

2. Art. 255 C.mun.
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.

3. Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului sunt:
- acordul partilor
- actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune comuna- comert marcela123 marcela123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : la o gestiune comuna la un magazin alimentar, in momentul cand apare minusul, in ce masura pot fi ... (vezi toată discuția)
Plata angajament inventar bogdans77 bogdans77 Buna ziua,la firma la care lucrez s-a facut inventarul si a iesit minus o suma.Poate sa imi spuna cineva cum este legal sa se imparta suma de plata la ... (vezi toată discuția)
Potrivit disp art. 255 alin. 1 din codul muncii”când paguba ... dana manea dana manea Potrivit disp art. 255 alin. 1 din Codul Muncii”Când paguba a fost produsă de mai mulţi salariaţi, cuantumul răspunderii fiecăruia se stabileşte în ... (vezi toată discuția)