avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vreau să radiez un SRL, dar am TVA de recuperat de la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vreau să radiez un SRL, dar am TVA de recuperat de la ANAF. Cum să procedez?

Buna ziua. Vreau sa radiez un SRL in care sunt asociat unic,am suspendat activitatea in 2010(ptr 3 ani) si in 2012 am fost declarat inactiv de anaf. Azi (2018) am fost sa iau fisa sintetica si am constatat ca nu am nici o datorie la anaf dar am platit in plus la TVA suma de 18000ron,suma trecuta in rubrica de rambursat.Nu stiu cand s-a facut plata in plus. Teoretic cred ca nu puteam fii trecut inactiv daca aveam de recuperat TVA si nici inainte de 3 ani de suspendare notificati. Intrebarea este daca pot recupera TVA-ul (practic) si radierea trebuie facuta dupa ? Sau reiau activitatea si caut sa recuperez TVA-ul si apoi radiez ? In esenta eu vreau sa radiez dar vreau si sa recuperez suma platita in plus. Nu mai vreau sa lucrez/activez.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 15:50, 28 Noiembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Daca suma de recuperat este mai veche de 5 ani s-a prescris, nu mai aveti nicio sansa sa vi se restituie.
2.Daca suma e mai recenta trebuie sa va reactivati firma. Apoi depuneti un decont de tva in care bifati ca doriti sa vi se restituie aceasta suma. Finantele vor face o analiza de risc, in urma careia sunt 99,99 % ca vor veni in control. Iar din moment ce nici dvs nu stiti de unde provine acea suma m-as mira sa primiti ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare mirceapatrascu mirceapatrascu Am inmatriculat in anul 2008 un autoturism adus din Germania(second hand) si tot atunci am platit taxa de poluare . Acum vreau sa o radiez din circulatie . ... (vezi toată discuția)
Pfa suspendat si activitate nereluata dupa suspendare mprv mprv Buna ziua, Am infiintat un PFA in 2008 la dorinta angajatorului, astfel toti \"angajatii\" au devenit PFA si colaboratori ai firmei. In 2011 s-a revenit la ... (vezi toată discuția)
Mai pot face facturi? Andyx Andyx Nu am mai avut activitate pe firma de 4 ani si nici nu am mai facut si nici depus nici un act contabil pt ca nu am avut activitate .Si nici nu am facut cerere ... (vezi toată discuția)