avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tura de 12/36 noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tura de 12/36 noapte

Angajatorul a schimbat programul de la 8 ore la 12,/36 tura de noapte pe o perioadă de 3 lumi, fara sa acorde doua zile libere conform codului muncii, este legal ce face?, Și perioada este legala. In contractul de munca nu stipulează așa ceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 14 Decembrie 2018
Cum este trecut exact programul de munca in contractul de munca al angajatului?
Modificarea duratei timpului de munca nu poate fi facuta decat cu acordul salariatului ... in acest sens, puteti promova o actiune in instanta pentru a anula decizia respectiva.
Contract individual de munca cu durata timpului de lucru de 8 ore.
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

In speta, este nelegala modificarea unilaterala de catre angajator a duratei timpului de munca.
Buna seara ,am o întrebare,daca conform codului muncii ,pot întrerupe perioada contractului de muncă pe durată de 1 an de zile.Va.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Timpul de munca Andra Alexa Andra Alexa Bună ziua!angajatorul mi-a schimbat programul de la 8/40 pe săptămână cu 48 ore repaus săptămânal la program 12/36 pe toată perioada stării de ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in codul muncii iliada iliada Buna seara.eu lucrez pe un program de full 12 cu 24 si 12 cu 48 ore libere iar in timpul liber am un program de part-time de 30 ore pe saptamana la un ... (vezi toată discuția)
Sef ierarhic abuziv tudorsad tudorsad Buna ziua, Am un sef care are un comportament abuziv fata de mine, nerespectand Regulamentul Intern si nici contractul de munca. Exemple: Se ... (vezi toată discuția)