avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,as dori sa stiu daca fratii nu se prezinta la deschiderea succesiuni vor mai avea drept de mostenitorii.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela1965 , utilizator 18:47, 28 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.

Multumesc,si cum vor putea beneficia apoi,adica daca eu deschid succesiunea si cei 3 frati refuza eu primesc certificat de mostenitor,si ei deschid separat,multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In momentul dezbaterii succesiunii FIECARE va primi cerificat de mostenitor si in acesta sunt inscrise cotele fiecaruia.
Fiecare va primi cate un exemplar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

ionela1965 a scris:

Multumesc,si cum vor putea beneficia apoi,adica daca eu deschid succesiunea si cei 3 frati refuza eu primesc certificat de mostenitor,si ei deschid separat,multumesc

Certificat de moștenitor primiți daca dezbateti succesiunea la notar.
Iar la notar este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor sau reprezentarea pe baza de procura speciala.
Dacă frații nu sunt de acord sau nu vor să se prezinte, succesiunea se dezbate doar pe cale judecătorească.
Multumesc frumos notarul le a trimis citatie cu data si ora,dar ei nu vor.Va multumesc frumos pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Moşterire cu frați care nu se înteleg asupra împarțirii bunurilor anca4d anca4d Bună ziua, Vă rog să mă îndumați cu paşii de urmat pentru următoare problemă: Ultimul părinte decedat în 2018. Sunt 4 copiii moştenitori. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune Popescu Nadia Popescu Nadia buna seara. am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum 12 ani tatal meu a decedat. Mama nu a facut succesinea ci acum cand ne-am decis ... (vezi toată discuția)