avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare silita

In prima instanta am fost obligat sa platesc cheltuieli de judecata. Am facut apel si instanta mi-a respins apelul. Partea adversa insa nu a mai cerut cheltuieli de judecata cerand sa li se admita cererea acestora pe cale separata. Dar nu au mai cerut acest lucru. Executorul a cerut si instanta a admis sa me execute in baza primei sentinte care nu era definitiva. Este legal? Si ce as putea face daca nu e legal?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:35, 5 Decembrie 2018
Este legală executarea silită pentru recuperarea cheltuielilor de judecata, dacă calea de atac v-a fost respinsă.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Dapix, utilizator
Dar in apel (calea de atac), partea adversa nu a cerut cheltuieli de judecata specificand negru pe alb ca o va face pe cale separata. Deci ?...
Da, va cere cheltuielile de judecată pe cale separata. Se poate și așa.
In acest caz nu trebuia sa ceara prima data cheltuieli de judecata si apoi sa ma execute, daca va fi cazul?
Probabil că o să vă execute silit prima data pe cheltuielile obținute din primă instanță, de la fond. Apoi pentru cheltuielile de la judecata de apel le va cere pe cale separată, și apoi iar o sa va execute și pentru cheltuielile cu avocatul lor pe care le-au făcut la apel.

Dvs ați spus mai sus că pentru judecata de la fond adversarul a cerut și obținut cheltuieli de judecata. Ați declarat apel care vi s-a respins, și astfel decizia de la fond a rămas definitivă. Pentru cheltuielile de la apel de alta poveste.

În fond este problema și dreptul creditorului să acționeze așa cum dorește dacă a câștigat procesul. Dvs dacă ați pierdut procesul, veți fi obligat sa-i plătiți celeilalte părți cheltuielile cu judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata tinaa tinaa buna ziua. am rugamintea sa imi spuneti referitor la cheltuielile de judecata in ce conditii se acorda si in cat timp trebuiesc achitate , exista sanctiuni pt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pe cale separata myhy myhy Buna ziua, As vrea sa va rog pentru o lamurire: Am pierdut un proces in apel(conflicte de munca). Partea adversa a cerut in prima instanta ,precum si in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate contestare cheltuieli de judecata exagerat de mari si nejustificate Cryss68 Cryss68 Pe fond partea adversa si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Noi am pierdut procesul. Am facut apel, am pierdut si ne-am ... (vezi toată discuția)