In prima instanta am fost obligat sa platesc cheltuieli de judecata. Am facut apel si instanta mi-a respins apelul. Partea adversa insa nu a mai cerut cheltuieli de judecata cerand sa li se admita cererea acestora pe cale separata. Dar nu au mai cerut acest lucru. Executorul a cerut si instanta a admis sa me execute in baza primei sentinte care nu era definitiva. Este legal? Si ce as putea face daca nu e legal?
Probabil că o să vă execute silit prima data pe cheltuielile obținute din primă instanță, de la fond. Apoi pentru cheltuielile de la judecata de apel le va cere pe cale separată, și apoi iar o sa va execute și pentru cheltuielile cu avocatul lor pe care le-au făcut la apel.
Dvs ați spus mai sus că pentru judecata de la fond adversarul a cerut și obținut cheltuieli de judecata. Ați declarat apel care vi s-a respins, și astfel decizia de la fond a rămas definitivă. Pentru cheltuielile de la apel de alta poveste.
În fond este problema și dreptul creditorului să acționeze așa cum dorește dacă a câștigat procesul. Dvs dacă ați pierdut procesul, veți fi obligat sa-i plătiți celeilalte părți cheltuielile cu judecata.