avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua

Va rog frumos sa ma ajutați am un copilaș de un an tatăl copilului de f multă vreme vb cu mine f urat. Menționez k nu sunt căsătorită legal cu el locuim împreună la mine acasă cu părinții mei. Am avut tot felul de certuri pt k nu ma ajuta în creșterea copilului. Lucrează de dimineață vine seara sâmbăta duminica rar dacă sta pe acasă. De curând mi sau depistat ceva probleme de sănătate la care el mia zis f ironic k cu ce sunt bolnava și multe altele. El are o casa f frumoasa are condiții mai bune ca mine dar nici a mele nu sunt rele deloc copilul meu are tot ce ii trebuie chiar dacă nu am o vila k a lui. Vreau sa ma despart de el pt k nu mai rezist dar îmi este frica ca vrea să-mi ia copilașul fără care nu as mai putea trai pt k recunosc k și el ii iubește va rog sa ma, ajutați cu câteva sfaturi sa vad ce pot sa fac sa nu-mi pierd copilul
Cel mai recent răspuns: Petruta_ionela , utilizator 13:02, 29 Noiembrie 2018
Practica instanțelor judecătorești converge, în proporție covârșitoare către stabilirea locuinței minorului la mamă, mai ales având în vedere vârsta fragedă a acestuia (deci nu prea are șanse tatăl să-l ia, stați liniștită).
Prin urmare, luați legătura cu un avocat și formulați acțiune în instanță solicitând ca autoritatea părintească să se exercite de ambii părinți, stabilirea domiciliului minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate lua copilul de 1 an!
Stați liniștita in acesta privința!
Restul veți reusi
Mulțumesc frumos dar care este vârstă când i se poate încredința custodia tatalui
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu i se prea acordă decât în situații extraordinare (dacă ar exercita mama acte de violență asupra sa, de pildă) sau dacă minorul este suficient de matur și-și exprimă dorința în sensul de a locui cu tatăl.
Va mulțumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua Petruta_ionela Petruta_ionela Va rog frumos sa ma ajutați am un copilaș de un an tatăl copilului de f multă vreme vb cu mine f urat. Menționez k nu sunt căsătorită legal cu el ... (vezi toată discuția)
Autoritatea părintească Marian Iancu Marian Iancu sunt mamele avantajate la stabilirea domiciliului fetitei de 2 ani? (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea o intrebare as vrea sa bag divortul tatăl ... reka oroszi reka oroszi buna ziua as avea o intrebare as vrea sa bag divortul tatăl copilului e in strainatate avem un baietel de doi ani eu si copilul nu de mult am venit acasa de ... (vezi toată discuția)