avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condica de prezenta nesemnata 3 zile poate fi motiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condica de prezenta nesemnata 3 zile poate fi motiv de concediere disciplinara?

Buna ziua,
Nu am incasat salariul la serviciu de 2 luni de zile. Astfel, atat eu cat si o parte din colegii mei ne-am prezentat la serviciu la program normal, am semnat condica, ibsa nu am desfasurat nicio activitate pentru neplata salariului. De ieri, condica nu se mau regaseste la sediul institutiei pentru ca noi sa o putem semna, iar persoana responsabila cu prezentarea condicii de prezenta angajatilor refuza sa ne-o dea pe motiv ca asa a primit ordine de la superiori. Credeti ca angajatorul urmareste sa avem 3 zile nemotivate pentru a ne concedia disciplinar? Ce putem face noi in aceasta situatie? Mentionez faptul ca este inuman sa te prezinti la serviciu 2 luni si sa nu fii platit. Chiar azi am depus si o sesizare la ItM.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 29 Noiembrie 2018
Exista vreo prevedere la nivel de angajator privind obligativitatea semnarii condicii de prezenta ?
Nu, din cate stiu eu nu exista!
Evidența orelor de lucru trebuie semnată de salariați?
www.avocatnet.ro/articol_463...
De cand a aparut legea in care scrie ca angajatorul trebuie sa tina o evidenta cu programul de lucru, o semnam in fiecare zi. Ciudat este faptul ca, dupa ce le-am spus de sesizarea de la Itm, acum au adus condica la sediul institutiei si am reusit sa o semnam.
Intrebarea mea este ce putem noi sa facem in asa fel incat sa ne recuperam salariile resrante, fara a introduce o actiune in instanta si ce actiuni pit sa faca ei impotriva noastra daca ne prezentam la program, insa nu ne desfasuram activitatea?
Putem sa facem si plangere penala impotriva lor? Daca da, cum putem sa incadram fapta?

Alte discuții în legătură

Semnatura condica dinodana11 dinodana11 Sunt CMI-Cabinet medical individual si am angajat cu jumatate de norma kinetoterapeut ,care are program flexibil ,cand este nevoie ,la solicitari, Cum ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract amorytza amorytza Buna ziua.As vrea sa stiu ce am de facut in situatia mea.Pe scurt,m am angajat la o firma,in contract scria 40 h lucratoare pe sapt,iar in realitate lucram ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post Coniconi Coniconi Am fost angajata -companie cu 3 angajati si 2 patroni-din luna martie pana in octombrie, iar pe 1 octombrie am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul pe ... (vezi toată discuția)