avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua,
Sotia mea si-a depus dosarul de angajare la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, ca salariat civil pentru functia de ospatar/chelner. Ea a terminat liceul Economic nr.4 Bucuresti in anul 1990, singurul de acest profil din tara la vremea respectiva, dar pe diploma scrie "lucrator in alimentatie si hoteluri" insemnand la vremea respectiva bucatar-ospatar-cofetar. Chiar si acum pe site-urile de cursuri de profil scrie ca : " Descriere ocupatie
Lucratorul in alimentatie asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate. Serveşte la cererea consumatorilor preparate culinare, băuturi şi alte produse. In plus, spre deosebire de un ospatar/chelner, lucratorul in alimentatie se ocupa si cu prepararea felurilor de mancare de o complexitate redusa, sub atenta supraveghere a bucatarului sau bucatarului-sef.".
Atunci cand a depus dosarul, i s-a spus ca nu intruneste conditiile si ca dosarul va fi respins, cei de la resurse umane spunand ca vor sa vada ad-literam ca scrie chelner pe diploma. In conditiile in care in anul 1990 aceasta diploma de bacalaureat echivala cu meseria de bucatar-ospatar- cofetar, ce trebuie facut pentru a reechivala aceasta meserie?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
euiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 30 Noiembrie 2018
Puteti intreba la :
CNRED - Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor
[ link extern ] /

sau

Autoritatea Națională pentru Calificări
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si firma straina Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; ... (vezi toată discuția)
Diplomele din eu in romania savugruicin savugruicin Am terminat 8 clase in Italia, am facut 3 ani sc. profesionala in meseria de prelucrator prin aschiere si CNC, acum ne-am intors in tara si m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)