avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie cerut in timp ce aveam CIM ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie cerut in timp ce aveam CIM mi-a fost cerut inapoi desi am continuat activitatea ca PFA

Buna seara
Atunci cand am depus actele pt stimulentul de insertie eram angajata cu contract de munca. Ulterior la 2 luni dupa solicitarea stimulentului am fost nevoita sa trec de la CIM la activitate pe PFA. Intrucat imi plateam obligatiile la stat in continuare nu m-am gandit ca ar fi o problema. Acum dupa 6 luni de la incetarea stimulentului mi s-a trimis scrisoare ca trebuie sa returnez banii incepand cu luna in care nu mai aveam CIM. Explicatia din notificare era ca NU REALIZEZ VENITURI CC ????? .Cum pot sa procedez in situatia asta? Unde scrie ca nu am dreptul de a primi stimulent atata timp cat am venituri impozabile? Nu am gasit nimic clar in nici un articol in aceasta privinta. Este normal sa returnez banii?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: VarAlina , utilizator 13:11, 30 Noiembrie 2018
Ati realizat sau nu venituri dupa incetarea c.i.m. ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da am avut venituri si am platit impozit, CAS si CASS in 2017 iar anul acesta am avut venituri dar sub plafonul de 1900. Am de platit impozit si CAS pt ca am ales sa contribui la pensie chiar daca nu ating plafonul minim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe pentru pfa ce realizeaza un venit mai mic decat salariul minim pe economie Vali174 Vali174 Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari legate de impozite si taxe incepand cu 2018: 1) Care este valoarea contributiilor CAS si CASS care ... (vezi toată discuția)
Cass completare formular unic steef steef Anul acesta estimez venituri din activitati independente peste 22.800 lei prin urmare platesc cass si cas raportat la 1900 lei pe luna .Deasemenea anul acesta ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Karmen B Karmen B Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea speta: Sotul a beneficiat de stimulentul de insertie pt copilul minor nascut in aprilie 2015. El a ... (vezi toată discuția)