avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am făcut credit în UK pentru niște prieteni care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am făcut credit în UK pentru niște prieteni care acum nu vor să mi-l mai plătească. Mă ajută niște înregistrări audio în care recunosc că împrumutul e făcut pentru ei?

Buna seara! In urma cu 2 ani am facut un imprumut la o banca din strainatate- UK, la insistentele sotului pentru niste prieteni de ai lui. Intelegerea verbala ne-a fost ca vor platii banii in anul in care i-am imprumutat. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat. In momentul actual am ramas cu ratele retante la banca. Eu am platit lunar rata, cat timp am lucrat timp de 2 ani iar apoi fostul sot, timp de cateva luni. Oamenii pe care i-am imprumutat puneau diferite sume de bani la insistentele fostului meu sot. In urma divortului, fostul sot, expre nu vrea sa ii lase sa faca plati, iar ei se ascund in spatele lui ca au o intelegere verbala cu acesta. Am avut 2 discutii cu acestia despre plata imprumutului, in prima instanta au acceptat sa plateasca apoi s-au razgandit si au inceput sa imi spuna ca au o intelegere cu fostul sot. Eu le-am explicat ca tinand cont ca eu si fostul sot nu mai sumtem casatoriti, nu pot avea o intelegere cu el pe banii mei care i-am luat inainte de a fi casatorita. Ce am ca dovezi, extrasuri bancare si de diferite agentii de transfer Romania -UK pe numele fostului sot iar cele facute in Romania, pe nume meu. Toate aceste plati facute de ei au inceput din momentul in care am facut presiuni sa inceapa sa plateasca. Ce nu am, e un contract cu ei pe faptul ca le-am dat bani. Ce mai am sunt dovezi audio in care recunosc ca pt ei facut imprumut si ca trebuie sa plateasca.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:26, 7 Decembrie 2018
Multumesc! E bine de stiut!

Demos a scris:

Cu placere si sper ca veti reusi sa iesiti cu capul sus.

Daca mai aveti nevoie de sfaturi pt rezolvarea problemelor in UK va stau la dispozitie (am avut 2 intreprinderi cu vreo 25 angajati cat am stat acolo).


Carla38 a scris:

Stiu ce am facut si de ce sunt responsabila! Nu am nevoie sa fiu acuzata de neglijenta, inconstienta si prostie, sunt foarte constienta de ele si de faptul ca totul e pe numele meu. Am nevoie de un sfat si atata tot, sa scot lucrurile la capat intr-un mod sau altul. Daca considerati ca nu puteti da un sfat va rog sa nu scrieti deloc



Imi cer scuze pentru ca m am exprimat intr un asemenea fel încât par ca mai degrabă contribui la problema decat la rezolvarea ei.
Va rog sa va gândiți cu calm: problema Dvs ACUM este aceea de a plăti ratele către banca. Admițând ca un judecător in RO decide ca respectivii va datoreaza banii, asta nu inseamna ca ei vor plăti imediat. Poate ca nici nu mai au bani, intre timp. Poate ca au, dar gasesc o cale sa se fofileze. Ca un avocat sa se implice in cazul Dvs, trebuie sa vada “banii” la ieșirea din aceasta situatie, căci si avocații trebuie sa trăiască.
Demos v a facut o oferta. Poate ca, drept rezultat, veti gasi oportunitati si veți putea plăti ratele bancare, iar ca Bonus poate reușiți sa va recuperați si banii de la ceilalți.
Inca o data, imi cer scuze pentru proasta impresie lăsată.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
pandorapearl, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @pandorapearl,

Va rog sa nu interpretati gresit ceea ce am scris!
Eu nu am interese economice in Romania.
In consecinta nu pot face o oferta valabila pe piata romana.
Ceea ce pot oferi sunt servicii de consultanta sociala, tehnico-economica si expertiza judiciara in west.

Deci pentru problema financiara din Romania, utilizatoarea @Carla38 va trebui sa faca apel la un avocat roman specializat.

Nici pe partea bancara in UK nu-i voi face o oferta, nu mai locuiesc in UK, ceea ce pot oferi in UK, cu titlu gratuit, sunt informatii privitoare la negocierea problemelor legate de insolventa sau supra-ândatorare.
Specific, cu titlu gratuit pt ca utilizatoarea va trebui sa faca singura operatiile si sa introduca singura cererile de mediere, renegociere, etc...!
Acest lucru datorita faptului ca pe plan local, in UK, utilizatoarea va gasi consilieri mutualizati (gratuiti), consilieri cu plata, etc...., care vor fi oricum mai ieftini decat mine (numai avionul de unde locuiesc acum pana la Londra si sunt complect out of business).

Dpdv personal, consider ca site-ul avocatnet.ro are si o vocatie educativa, de sprijin moral si de ajutor material (in sensul ca va evita utilizatorilor chetuieli inutile prin consutari necorespunzator adresate) fara ca partea juridica profesionala sa aiba de suferit.
Avocatii, consilierii si diversii experti de pe site putand astfel sa-si aproprie viitorii clienti in mod profesional si la obiect.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata mamei mercury75 mercury75 Buna ziua,,, -problema mea este urmatoarea:sunt divortat si m-am impacat cu fosta sotie dar suntem pe nume diferite,,,,am contractat un credit ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters233078 ContSters233078 tot eu sunt cu dosarul celalat.....in data de 14 dec 2008 m-am casatorit si am stat la socrii...fostul sot a fost sofer de taxi si eu agent vanzari ...metionez ... (vezi toată discuția)
Partaj-- contract credit ipotecar?!!!! ancutub ancutub Buna. Acum 4 ani aprox am contractat un credit ipotecar cu fostul sot, el titular, eu codebitor. Acum un an am terminat divortul, in urma caruia eu m-am mutat ... (vezi toată discuția)