avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum facturam prestarile de servicii in IT catre firma ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum facturam prestarile de servicii in IT catre firma din Romania?

Salutare, As avea o mica intrebare:

Firma mea este platitoare de TVA si presteaza servicii de consultanta in IT catre o alta firma din Romania platitoare de TVA tot din domeniul IT.

Ce ar trebui sa contina factura de prestari de servicii in acest caz? Facturez cu suma din contractul de prestari servicii + 19% TVA sau facturez doar cu suma din contract?

Daca facturez cu 19% tva, atunci firma facturata poate sa isi recupereze acest tva?
Cel mai recent răspuns: ionelstefanuca , utilizator 13:32, 1 Decembrie 2018
Facturati cu suma din contract plus 19% tva.
Ce inseamna "firma facturata " ? Presupun ca va referiti la client/beneficiar. Pentru clientul dvs tva de pe factura emisa de dvs reprezinta tva deductibil, care se scade din tva colectat si rezulta tva de plata la stat pentru clientul dvs.
Iti multumesc pentru raspuns
Cu placere !
Mai am o mica intrebare, daca firma mea din Romania este platitoare de TVA si facturez un client din USA pentru servicii de consultanta in IT, atunci factura o sa fie suma din contractu de prestari servicii cu sau fara TVA?
Fara tva.

Alte discuții în legătură

Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)
Daca pe pfa cod caen 6201 depasesc pragul de 300.000 lei facturati ... jzkm jzkm Daca pe PFA cod CAEN 6201 depasesc pragul de 300.000 lei facturati si devin platitor de TVA, eu cand voi factura imi va scadea venitil net? Avand un ... (vezi toată discuția)
Tva pe facturi emise de pfa (servicii it) pentru clienti din us AlexDanMatei AlexDanMatei Buna ziua, Daca sunt PFA cu norma de venit cod caen 6202 (servicii IT) si prestez servicii pt o companie din US, as vrea sa stiu daca depasesc plafonul de ... (vezi toată discuția)