avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Daca pe PFA cod CAEN 6201 depasesc pragul de 300.000 ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Daca pe PFA cod CAEN 6201 depasesc pragul de 300.000 lei facturati ...

Daca pe PFA cod CAEN 6201 depasesc pragul de 300.000 lei facturati si devin platitor de TVA, eu cand voi factura imi va scadea venitil net?

Avand un contract de prestari servicii, am aproximativ o suma fixa pe care o facturez. Daca sa zicem ca facturez 6000 euro/luna, deci depasesc pragul pe an, imi va scadea venitul NET? Am inteles ca exista si ceva deductibilitate dar nu inteleg.

Clientul este roman. (SRL)
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 13:41, 17 Octombrie 2022
da va scadea venitul net cu 19% .
Dar va trebui sa vedeti ca daca clientul este platiror de TVA dvs veti factura 6000 euro + TVA 19% iar clientul isi va putea deduce ( recupera acei 19% platiti in plus catre dvs. ) .
In acest caz venitul net va fi acelasi. (6000 euro)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pe facturi emise de pfa (servicii it) pentru clienti din us AlexDanMatei AlexDanMatei Buna ziua, Daca sunt PFA cu norma de venit cod caen 6202 (servicii IT) si prestez servicii pt o companie din US, as vrea sa stiu daca depasesc plafonul de ... (vezi toată discuția)
Contract intre doua pfa cu acelasi cod caen mariusghitoiu mariusghitoiu Buna seara, Se poate face un contract de prestari servicii intre 2 PFA cu acelas cod CAEN? Eu sunt dezvoltator software (PFA) si vreau sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Plata tva in domeniul it PaulTiriteu PaulTiriteu Salut! Imi doresc sa infiintez un SRL care sa activeze in domeniul IT, unde care vom fi doi asociati si niciun angajat. Codul CAEN principal ar fi 6201 si ar ... (vezi toată discuția)