avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA in domeniul IT
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA in domeniul IT

Salut!
Imi doresc sa infiintez un SRL care sa activeze in domeniul IT, unde care vom fi doi asociati si niciun angajat. Codul CAEN principal ar fi 6201 si ar mai fi si alte coduri secundare, iar scopul ar fi sa facturam 2 clienti lunar momentan. Firma va fi nevoita sa plateasca TVA? Cel mai probabil aceasta va avea venituri de peste 300.000 RON, care este plafonul, iar clientii vor fi si ei platitori de TVA.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:23, 14 August 2021
Cel mai bine discutați cu clienții spunându-le că prețul negociat este fără TVA și că la momentul depășirii plafonului de 300.000 lei se va adăuga si 19% TVA.

Dacă investiți mult în aparatură etc. este bine ca să vă înregistrați plătitor de TVA de la început.

Dacă investițiile sunt mici cel mai bine este să rămâneți neplătitor de TVA până la depășirea plafonului.

Cel mai bine putem discuta dacă aveți informații despre clienți, sumele facturate, cheltuieli previzionate etc. Adică, un plan de afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati de proiectare hardware si software, coduri caen. voi cum ati face ? propolis propolis Salutare, Am dezvoltat un dispozitiv/sistem hardware, mai exact un tester de baterii de laptop cat si 2 programe software: un program software este ... (vezi toată discuția)
Simulare privind trecerea la plătitor tva la o firma de it programatorcalumea programatorcalumea Sunt o firma de IT care facturează cam 69000 USD anual. -O firma de o persoana. -Lunar emit numai o factura. -in fiecare 2-3 ani cumpăr o gama de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire inresgistrare tva zolisoft2014 zolisoft2014 Buna tuturor. Va rog lamuriti-ma cu un aspect prinvind regimul de TVA. Am infiintat o mica firma cu caen 6201, activitati de realizare a software-ului la ... (vezi toată discuția)