avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Daca facturezi in spatiul non UE devii platitor de TVA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Daca facturezi in spatiul non UE devii platitor de TVA automat?

Salutare,

Pentru cod caen 6201, SRL micro neplatitor de tva, daca am factura in anul 2024 catre o firma din Romania 150.000 lei, si inca 35000 de euro catre o firma din UK, se considera ca am depasit plafonul de 300.000 lei sub care nu trebuie sa trec la TVA? Se includ la calcul acestui plafon facturile emise catre firme din UK sau nu?
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 00:48, 9 Ianuarie 2025
Salut.
In primul rand, daca facturezi in spatiul non UE devii platitor de TVA automat.
Intreaba-ti contabilul.
Sper sa nu gresesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
ciolpi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva in domeniul it PaulTiriteu PaulTiriteu Salut! Imi doresc sa infiintez un SRL care sa activeze in domeniul IT, unde care vom fi doi asociati si niciun angajat. Codul CAEN principal ar fi 6201 si ar ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica ue sau non-ue Mrpu Mrpu Buna, Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE. Eu ofer servicii de web ... (vezi toată discuția)