avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... vanzare teren in litigiu
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

vanzare teren in litigiu

se poate vinde un teren aflat in litigiu? Am avut proces cu vecinul trenului din partea stanga ca urmare a cadastrului facut gresit la mumentul cumpararii, am avut expert care a depus documentele justificative , ca urmare am castigat procesul, acum am proces cu vecinul din partea dreapta, dar nu mai sunt in stare sa continui proesul asa incat doresc sa vand terenul cu tot cu litigiu. se poate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 10:10, 16 Decembrie 2018
Nu veti putea incheia act notarial de vanzare-cumparare. Trebuie sa depuneti la notar acte de proprietate avizate de cadastru.
Nu cred ca veti gasi pe cineva care sa stie ca terenul este in litigiu/ proces si sa doreasca sa-l cumpere.
Conditia de baza pentru ca sa puteti vinde terenul respectiv aflat in litigiu este ca acel cumparator sa doreasca acest lucru. Impreuna cu cumparatorul va deplasati la un birou notarial si incheiaţi un antecontrac cu clauzele aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)