Buna ziua. Vin la dumneavoastra cu o nelamurire. Vad ca din ce in ce mai des este o practica la angajator sa te angajeze fara contract de munca prima luna.
De ex: Ma duc la angajator la interviu discutam toate detaliile despre locul de munca.Toate bune si frumoase doar ca la final imi spune ca o sa imi faca contract de munca abia dupa o luna de munca.
Intrebat de ce asa , angajatorul spune ca ai permite legea acest lucru.
Intrebare mea pentru dumneavoastra e , care lege ? este legal aceasta practica ? daca ma puteti lamuri va rog frumos. O zi frumoasa va doresc
Nu exista niciun text de lege care sa prevada cea ce sustine acel angajator.
Codul Muncii
art.16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
....
savysb
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Si tot legea le permite sa nu va plateasca salar, nu? Si cum nu figurati ca angajat, nici plangere legala nu puteti depune.
Ii puteti spune angajatorului ca va prezentati peste o luna la munca in cazul asta.
E o minciuna sfruntata spusa de un escroc care, cel mai probabil, nu doreste sa va plateasca salariu.
Legea il obliga sa aiba contract din prima zi si ii permite sa faca contract si pt o luna, daca doreste. Dar el nu doreste ca sa nu aiba obligatii de plata.
Cautati un angajator serios iar pt escroc depuneti plangere la ITM.
Angajare
birsa
Ce pot face in situatria in care am mers la interviu,mi-sa promis contract de angajare(asa trebuie,nu?)mi-au spus ca voi fi platita dupa 2 sapatamani...Dupa 16 ... (vezi toată discuția)