Părinții mamei i-au făcut contract de v-c cu uzufruct viager cât timp era căsătorită cu tata, de care a divorțat pentru că era foarte violent. Are și el dreptul la o cameră, am putea să-l dăm afară din casă?
Bună ziua. Am o problemă care deja a devenit insuportabilă.
Părinții mei locuiau în casă cu părinții mamei, iar aceștia i-au făcut numai ei un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. (Mama mai are un frate, însă acesta nu are nici o implicare în contract). Tatăl mamei a murit, mama ei încă este în viață, însă are demență.
Problema este că mama mea era căsătorită cu tatăl meu pe vremea aceea, dar acum a divorțat din cauză că el este foarte violent (și fizic și verbal) și bea foarte mult. Din păcate, el încă locuiește cu mama mea în casă (ea a fost nevoită să plece altundeva, întorcându-se doar câteva ore pe zi ca să aibă grijă de mama ei și de gospodărie). O bate pe mama mea de ani de zile și acum a început să mă lovească și pe mine când intervin între ei.
Întrebarea mea este - cum putem face să îl dăm afară de tot din casă, fără a fi nevoite să îi cedăm o cameră din casă? (Am auzit că așa s-ar întâmpla dacă am începe un proces de partaj)
Se poate obține evacuarea provizoriu dar va trebui să faceți si partajul ca sa lămuriți situatia juridic și să terminati definitiv.
Mergeți la avocat ca sa va redacteze acțiunea corect.
Ar fi bine sa deschideți deja si partajul.
Solicitati interventia politiei prin serviciul 112. Daca ati fost agresate, mergeti la IML si scoateti CML. Depuneti plangere penala la politie sau parchet.
Aveti dreptul sa solicitati instantei emiterea unui ordin de protectie. prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe măsuri - obligaţii sau interdicţii printre care si evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate.
avocatmaria
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Actiune de evacuare provizorie pana la solilutionarea partajului !
De asemenea solicitati intervenția Poliției 112- și dacă sunt vânătăi - mergeți la INML