avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot evacua un un om din casa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot evacua un un om din casa ...

Cum pot Evacua un verișor care sta la mama mea și el are domiciliul în alta parte
Acesta consumând alcool in exces și îi face mamei viața un calvar. Care sunt pașii legali pentru scoaterea acestuia din locuință și să îi fie interzis prin lege sa mai intre?
Buna ziua

Iarna, nu se poate obtine evacuarea.
Dar, in cazul in care se simte amenintata, poate sa se adreseze Politiei si sa solicite un ordin de protectie, conform Legii nr.271/2003.
Nu poate fi evacuat nici dacă are domiciliul în alta parte? N-ar trebui sa locuiască la domiciliul lui, indiferent de condiții?

Emma528 a scris:

el are domiciliul în alta parte

Pai și dacă el are alt domiciliu la tatăl lui de exemplu nu poate că legea să îl trimită la părinții lui. Cu acel ordin de protecție el mai poate intra in casa? Deoarece el când bea nu mai ține cont de nimic este alcoolic și violet

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Iarna, nu se poate obtine evacuarea.
Dar, in cazul in care se simte amenintata, poate sa se adreseze Politiei si sa solicite un ordin de protectie, conform Legii nr.271/2003.

Mama dvs trebuie sa solicite emiterea unui ordin de protecție și evacuarea agresorului,ordin care va fi emis provizoriu de politie. și apoi prelungit de instanta.E varianta cea mai simpla dar trebuie făcută dovada violentelor fizice,psihice suferite de mama dvs.O evacuare pe procedura specialamprevazuta de Codul de Procedura Civila durează 3,4 luni asa ca tot în primăvara ajungeți.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ofdin de protectie si/sau evacuare in instanta. Faptul ca e iarna nu e o problema, oricum pana se judeca si se redacteaza se face primavara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat pentru divort si partaj impotriva unui sot violent eugen_2 eugen_2 As avea si nevoie de niste sfaturi juridice pentru cazul mamei mele care vrea sa divorteze de tatal meu, o persoana alcoolica violenta. In momentul actual eu ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie-ordin de protectie DidinuSFI DidinuSFI Buna Seara! Ma numesc Florin si am 22 de ani . Locuiesc impreuna cu parintii mei. De cand ma stiu m-am confruntat cu violenta in familie. Tatal meu este ... (vezi toată discuția)
Protectia impotriva violentei in familie..va rog ajutati-ma! cristian206 cristian206 Buna ziua! Revin cu cateva nelamuriri pe acest forum, in speranta ca voi gasii niste raspunsuri. Asadar, am 17 ani si de aproximativ o luna, tatal meu, fiind ... (vezi toată discuția)