avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau să-mi dea copilul. E legal?

Buna seara , sotia tot refuza sa imi arete copilul , tinand cont ca inca nu avem nici prima infatisare la tribunal, e legal asa ceva? Si nici nu vrea sa imi lase baiatul de anul nou sa imi fac sarbatorile impreuna cu el, ea zice ca nu are voie sa plece de langa mama ca e prea mic la 2 si 4 lunii, dar daca ea il lasa la maicasa si pleaca e voie?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 22:33, 7 Decembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti ordonanta președințială
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți cale legală - stabilire program de vizita pe cale de ordonanta președințială
Da asa ar trebui, dar alte solutii nu exista?
Doar pentru simplu fapt ca ea nu se gandeste la binele copilului?

Sobolan de tomberoane a scris:

Faceti ordonanta de urgenta

Din cate stiu, doar in momentul primei infatisari la tribunal, se poate face nu?

avocatmaria a scris:

Aveți cale legală - stabilire program de vizita pe cale de ordonanta președințială

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia deschis imediat proces daca aveati probleme.
Probabil ca ati fi luat copilul.de revelion sau de Crăciun.
Acum nu mai aveti timp.
Durează două termene si nu un termen.
La un termen ati fi avut sanse sa terminati procesul daca aveati avocat angajat care sa se miste foarte repede.

Fără hotărâre nu va respecta drepturile.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)