avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau să-mi dea copilul. E legal?

Buna seara , sotia tot refuza sa imi arete copilul , tinand cont ca inca nu avem nici prima infatisare la tribunal, e legal asa ceva? Si nici nu vrea sa imi lase baiatul de anul nou sa imi fac sarbatorile impreuna cu el, ea zice ca nu are voie sa plece de langa mama ca e prea mic la 2 si 4 lunii, dar daca ea il lasa la maicasa si pleaca e voie?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 22:33, 7 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
abuziv? ma indoiesc ca o femeie sanatoasa la cap lasa in urma o viata de lux ca sa se inghesuie intr-un centru cu alte persoane. ma indoiesc ca o femeie sanatoasa la cap renunta la tot ce i s-ar cuveni in urma unui divort doar ca sa scape de dvs. Deci din doua una, ori are ceva probleme psihice (si jn cazul asta poate fi un pericol pentru copil) ori este o femeie abuzata.

When a scris:

Din cate am informatii ar fi gazduita abuziv intr-unul din centrele pt adapostirea victimileor violentei domestice,

V-ati batut sotia ?

Niciodata, ba chiar unul din politistii din echipajul care a venit la domiciliu cand am declarat disparitia sotiei si copilului de acasa a glumit afirmand ca la ce casa i-am facut ar fi meritat batuta daca imi iesea din cuvant.
Descrierea ultimelor momente impreuna: intr-o duminica dimineata, pregateam amandoi micul dejun , cu cel mic alaturi uitandu-se pe un scaunel ce facem. Sotia tot incerca un dialog cu mine si incerca sa ma provoace cu diverse intrebari puse aiurea si in momente nepotrivite cum avea de multe ori obiceiul si vazand ca raman calm si nu-i raspund provocarilor, a avut o iesire nervoasa si a aruncat inspre mine vasul (din sticla DURALEX, incasabila),care totusi s-a spart si s-a imprastiat tot micul dejun pe jos spre uimirea celui mic care era langa ea. A inceput sa se indrepte apoi spre living apucand in maini tot ce intalnea, ba un rucsac, ba uscatorul de rufe( nu avem decat o biblioteca in living si diverse lucruri si sa arunce cu ele nervoasa in stanga si in dreapta. Am venit dupa ea sa o linistesc, si nu am reusit. M-am intors in bucatarie, l-am luat pe cel mic si l-am urcat in dormitor la etaj si m-am apucat sa curat mizeria din bucatarie. Ea a stat pe jos in living un timp si dupa aceea s-a ridicat si a inceput sa ma injure si sa imi zica vorbe grele. Eu ramasesem fara loc de munca de vreo 3 saptamani, fiind unicul sustinator financiar al familiei pana cu vreo 4 luni inainte de acest eveniment, cand ca urmare a mutarii in Bucuresti reusise si ea sa isi gaseasca cu salariu minim pe economie un loc de munca part-time la o gradinita. O rugasem sa incerce sa nu cheltuiasca aiurea din banii ei , insa ea din salariu si-a platit curs de limba romana ( desi isi mai platise unul anterior, chiar la inceputul jobului ei) si incepuse sa se imbrace numai pentru ea. Cu alte cuvinte , nu aducea bani in casa, insa ma impingea mereu la cheltuieli. ba sa cumparam mobila de bucatarie in rate, ba masina de spalat in rate, ca va plati ea toate ratele la ele. Am vazut doar 1-2 rate si alea cu banii trantiti pe masa si cu injuraturi. Ea l-a imbracat pe cel mic si au iesit impreuna pe usa fara sa imi zica nimic. Mai tarziu am plecat si in provincie si am ramas in apartamentul de acolo, ca eram programat a doua zi la ITP cu masina pe care urma sa o vand. Cand luni seara ma intorc acasa , nici o urma de sotie si copil., La 12 noaptea am sunat la politie ca eram ingrijorat. Mi-au zis dupa vreo saptamana ca au gasit-o la locul de munca si ca din pc.lor de vedere s-a rezolvat.

cris0811 a scris:

abuziv? ma indoiesc ca o femeie sanatoasa la cap lasa in urma o viata de lux ca sa se inghesuie intr-un centru cu alte persoane. ma indoiesc ca o femeie sanatoasa la cap renunta la tot ce i s-ar cuveni in urma unui divort doar ca sa scape de dvs. Deci din doua una, ori are ceva probleme psihice (si jn cazul asta poate fi un pericol pentru copil) ori este o femeie abuzata.

Pai sa raspund la prima varianta: sotia este psiholog si acolo in tara a studiat multe metode de psihologie, ba a recunoscut ca la una din terapii dupa 2 ani a renuntat ca nu era in regula pentru ea. Nu stiu ce dosare medicale are, de ce sufera, de ce a mai diortat o data, nu stiu mai nimic despre, a contat chimia dintre noi si asa m-am inhamat la caruta....
Din cate m-am interesat este greu sa ceri o examinare psihiatrica serioasa, sunt si eu de acord sa le fac numai sa le faca si ea si sa se decida cine este in toate mintile sa stea cu copilul. Eu sincer o cred un pericol pentru cel mic, poate avea oricand iesiri nervoase,, diverse neatentii care conteaza ( am surprins-o ca lasase fierul de calcat in priza langa cel mic, s.a.)
La varianta a doua, daca o fumeie se numeste abuzata ca nu o bati, nu-i raspunzi la provocari si iti vezi de treaba ta, ca cbiar incerci sa o faci sa inteleaga ca s-a schimbat mult dupa nasterea celui mic si nu-i in regula, atunci a fost o femeie abuzata.
hmmm.. si ce aveti degand? cu un avocat ati luat legatura? daca ceea ce ne relatati este real, copilul nu este in siguranta langa mama lui oricat ar fi ea de mama. stiti unde e inscris la gradinita (scoala)? nu aveti posibilitatea sa mergeti sa il luati? in eventualitatea ca l-ati lua, copilul ar fi ok cu situatia?

cris0811 a scris:

hmmm.. si ce aveti degand? cu un avocat ati luat legatura? daca ceea ce ne relatati este real, copilul nu este in siguranta langa mama lui oricat ar fi ea de mama. stiti unde e inscris la gradinita (scoala)? nu aveti posibilitatea sa mergeti sa il luati? in eventualitatea ca l-ati lua, copilul ar fi ok cu situatia?

Am luat recent si mi-a zis ca cel mai bine, neavand adresa sotiei unde sa se trimita citatia este sa strang dovezi ca am incercat sa dau de ea pe toate caile. Asadar am hartie scris de la Politie ca vor comunica doar la cererea instantei datele ei civile, am hartie de la DGAS ( directia de asistenta sociala si protectia copilului ) cum ca nu vor comunica nicio informatie conform normelor GDPR. Mai astept raspuns de la consulat ( unde a sunat chiar in prima zi) si de la Agentia pentru egalitate intre sexe care au centre de adapostire a victimleor violentei domestice. De copil nu mai stiu absolut nimic de 4 luni , nici la ce gradinita este, nici daca mai traieste. Stiu doar ca imi e f dor de el si probabil e suparat pe mine ca nu il mai scot in parc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)