avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar soția refuză să-mi arate sau să-mi dea copilul. E legal?

Buna seara , sotia tot refuza sa imi arete copilul , tinand cont ca inca nu avem nici prima infatisare la tribunal, e legal asa ceva? Si nici nu vrea sa imi lase baiatul de anul nou sa imi fac sarbatorile impreuna cu el, ea zice ca nu are voie sa plece de langa mama ca e prea mic la 2 si 4 lunii, dar daca ea il lasa la maicasa si pleaca e voie?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 22:33, 7 Decembrie 2018
When, dvs. sunteţi cea care nu aţi citit cu atenţie postările userului.Din rezumatul postărilor, rezultă că tata nu vede fetiţa la intervalele dorite de el, pe camera web.Tatăl e plecat din ţară de luni bune şi nici nu are intenţia să preia copilul la el, vrea doar să ia copilul când vine acasă, de sărbători. Cu scuzele de rigoare, un părinte care are în îngrijire un copil mic nu poate sta la dispoziţia celui plecat de câte ori respectivul îşi aduce aminte că are un copil.
Ar fi corect ca cei 2 părinţi să facă o înţelegere, în care zile din săptămână şi în ce interval orar să comunice tata cu copilul pe camera web.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2018
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, dvs. sunteţi cea care nu aţi citit cu atenţie postările userului.Din rezumatul postărilor, rezultă că tata nu vede fetiţa la intervalele dorite de el, pe camera web
asa si? A propus mama cumva alte intervale? A venit cu un program ine stabilit? A trimis cumva alte optiuni?
Tatăl e plecat din ţară de luni bune şi nici nu are intenţia să preia copilul la el, vrea doar să ia copilul când vine acasă, de sărbători.

Foarte bine si frumos, isi intretine omul familia si copilul. Nu are dreptul sa isi vada copilul cand vine in tara sau sa il ia de la gradinita?
Cu scuzele de rigoare, un părinte care are în îngrijire un copil mic nu poate sta la dispoziţia celui plecat de câte ori respectivul îşi aduce aminte că are un copil.

In conditiile in care chilotii de pe tine si painea din gura ta sunt platite de altul, cred ca poti face imensul afort de a-i arata copilul cand isi doreste. Nu de alta dar omul munceste, credeti ca are timp toata ziua sa stea pe camera sa isi vada copilul?
Ar fi corect ca cei 2 părinţi să facă o înţelegere, în care zile din săptămână şi în ce interval orar să comunice tata cu copilul pe camera web.

Perfect de acord si mai ales cu program de vizita si pensie de intretinere, astfel incat domnul sa isi intretina doar copilul nu si fosta sotie.
Se poate cere pensia in natura.
în luna septembrie am avut ceva probleme neprevazute, ....... si in luna respectiva nu am trimis deloc banii acasa, pentru ca nu aveam de unde si nici loc de munca,

Oare în luna septembrie ce a mâncat copilul? Cine a plătit cheltuielile cu întreţinerea?
Dar domnul a propus oare alte intervale?Că are drepturi egale cu mama!
Dreptul există de la natură, şi, fiindcă nu trăim în junglă şi nici pe tarlaua asociaţiei, dreptul se confirmă prin nişte hotărâri judecătoreşti, care se dau numai în interesul superior al copilului, aşa e cu luatul de la grădiniţă.
Cu pâinea şi chiloţii e de cercetat, am văzut că în luna septembrie, atât pâinea, cât şi chiloţii i-a plătit mama, aşa cum nu lucrează (oare?) şi nu există obligativitatea ca o persoană să stea la dispoziţia altei persoane când vrea acea persoană, mama nu e soldatul aflat la dispoziţia căprarului, fiindcă nu suntem în armată. În plus, a fi casnic poate valorează mai mult decât un serviciu cu minim pe economie, dacă e vorba de "întreţinerea mamei"
Din înalta înţelepciune a "pensiei în natură", ar însemna ca tatăl să trimită din Spania 5 kg de cartofi, 5 de orez, 3 litri de ulei şi 2 pachete de scutece ca să se achite de obligaţia de intreţinere.Bravo!
when, nu ati citit atent si sunteti in eroare!!! tatal vede copilul la cateva zile, pe web. de 8 luni e plecat din tara. cum e vina mamei ca nu l-a vazut in 8 luni decat pe web?? trebuia sa il faca mama pachet si sa-l trimita cu avionul??
cris0811, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar domnul a propus oare alte intervale?Că are drepturi egale cu mama!

da si nu se poate. Acum mingea e in terenul mamei.
În plus, a fi casnic poate valorează mai mult decât un serviciu cu minim pe economie, dacă e vorba de "întreţinerea mamei"

Da? atunci casnicul din ce plateste curent, mancare, haine si asa mai departe? Valoreaza dar nu tine de foame.
Dreptul există de la natură, şi, fiindcă nu trăim în junglă şi nici pe tarlaua asociaţiei, dreptul se confirmă prin nişte hotărâri judecătoreşti, care se dau numai în interesul superior al copilului, aşa e cu luatul de la grădiniţă.

Si mama are cumva hotarare judecatoreasca sa ia copilul de la gradinita?
Din înalta înţelepciune a "pensiei în natură", ar însemna ca tatăl să trimită din Spania 5 kg de cartofi, 5 de orez, 3 litri de ulei şi 2 pachete de scutece ca să se achite de obligaţia de intreţinere.Bravo!

Care sa fie problema? Nu poti comanda online la diverse magazine? Plus ca se stie ca hainele sunt de calitate mai buna in alte tari. Poate sa dea mama pe mail tatalui ce are nevoie copilul, masurile si acesta se ocupa.
Plus ca e treaba userului sa stabileasca ce e mai bine pentru copilul lui, poate si el doreste sa dea bani. Desi in conditiile in care mama sta pe banii lui, singura modalitate de a nu se lua de la gura copilului pentru mama este ca pensia sa fie in natura.
cum e vina mamei ca nu l-a vazut in 8 luni decat pe web?

Cris0811, daca am scris asa ceva am gresit. Mama in opinia mea ar trebui sa stabileasca ea un program prin care tatal sa isi vada copilul pe web. Ea sta cu el, ea stie ce program de somn are, ea stie cand are febra sau e marait sau cand face ceva uau si s-ar bucura si tatal sa vada.
In plus,daca acum ar fi prea brusc pentru tata sa ia copilul, daca in 2 saptamani prin ordonanta obtine dreptul sa ia copilul, nu e tot brusc?
@cris0811, este greu să explicaţi unei membre îndoctrinate al unei asociaţii "de bine",

Martonze, vad ca deja o luati personal si regret ca nu puteti separa un banal schimb de opinii de pe forum de frustrarile personale. E perioada sarbatorilor, incercati sa fiti mai buna si mai deschisa. Atata incrancenare nu face pe nimeni mai frumos.
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)