D-le avocat, vă rog să fiţi mai explicit: la care asociaţie vă referiţi? Şi la ce măsuri concrete vă gândiţi?
Ceea ce spune When e o aberaţie., după părerea ei, copilul e un obiect pe care-l ia care e mai iute de picior şi care e mai ameninţător la adresa personalului de la grădiniţă, şcoală, DGASPC, Parchet, instanţe. Alţii, mai experimentaţi decât noi, care practică efectiv custodia comună, au un sistem bine determinat: la instituţiile de învăţământ, sunt liste cu persoanele care predau/preiau copiii de la instituţie în fiecare interval de timp, deci NU "mergi şi iei copilul" fiindcă
nu se va arunca nici o educatoare pe jos sa il opreasca. Iar Gigeii de la paza sunt inofensivi in scoli si gradinite.
Acum îmi dau seama despre care asociaţie e vorba, fiindcă am experimentat asta: tatăl intrând în sala de clasă, împingând la o parte educatoarea uimită, copiii speriaţi fugind care încotro...mă rog, nu i-a ieşit pasenţa, dar urmările au fost "zgomotoase" - părinţi revoltaţi, schimbarea ROI, întărirea pazei şi multe, multe întrebări despre situaţia care a determinat întâmplarea.
@copşeanu, sunteţi în această situaţie fiindcă unii părinţi în situaţia similară dvs., adică fără domiciliul copilului tranşat printr-o înţelegere la notar sau hotărâre judecătorească au luat copilul fără acordul celuilalt părinte, vedeţi aici
www.avocatnet.ro/forum/20/Dr...
Este vorba de încredere.Aici vă ajută ordonanţa preşedinţială.